Не паліть опале листя й суху траву!

Звернення до мешканців Закарпаття

 

Управління МНС України в Закарпатській області зверта?ться до громадськості із проханням не спалювати опале листя, суху траву та пожнивні залишки, не маючи на це відповідних дозволів органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища.
Подібні дії вельми негативно впливають на екологічну ситуацію, порушуючи екологічний баланс та завдають чимало непри?мностей оточуючим, а неконтрольоване випалювання часто призводить до пожеж, які завдають чимало матеріальних та екологічних збитків. Так, 26 вересня поточного року в степу біосферного заповідника ?Асканія ? Нова? внаслідок випалювання стерні Марке?вським господарством Херсонської області виникла пожежа, під час якої було знищено 1442 га трав?яного покрову заповідного степу, а збитки склали 28 млн. грн.
Окрім того, у відповідності до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, тягне за собою адміністративну відповідальність. Фізичним особам це обійдеться щонайменше в 51 грн., а посадовій ? за вчинення подібного проступку ? може обійтися сумою аж до 170 грн.
Центр пропаганди УМНС України в Закарпатській області

 

12 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів