Ще один фестиваль на Закарпатті: відбудеться свято, присвячене особливому виробу горян

Ще один фестиваль на Закарпатті: відбудеться свято, присвячене особливому виробу горян
Про те, щоби поповнити закарпатський календар ще одним фестивалем, присвяченим особливому виробу горян – ліжнику (цупкій ковдрі з овечої шерсті) – домовилися в Рахівській райраді.

 

До слова, раніше були спроби влаштувати таке свято, але масштабності воно не набуло та припинило існування. Повідомляють, що оновлений Фестиваль ліжникарства у Квасах на Рахівщині відбудеться вже цьогоріч і буде міжнародним.

Так вирішили 11 квітня, коли  голова Рахівської районної ради Василь Дан та голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба приймали делегації від Союзу Українців Румунії та Косівського району Івано-Франківської області.

За результатами зустрічі було підписано тристоронню угоду щодо заснування Міжнародного фестивалю ліжникарства, узгодили місце та дату проведення першого фестивалю – село Кваси Рахівського району, 12 серпня 2018 року.

Крім того, у ході зустрічі представники Косівщини запропонували спільно звернутися до ЮНЕСКО з ініціативою щодо включення гуцульського ліжника до об’єктів нематеріальної спадщини, повідомляє прес-служба Рахівської районної ради.

 

15 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів