У відділеннях "Укрпошти" в Ужгороді можна буде розрахуватись карткою VISA та MasterCard

У відділеннях "Укрпошти" в Ужгороді можна буде розрахуватись карткою VISA та MasterCard
Для цього ПАТ «Укрпошта» отримало відповідну ліцензю від Нацбанку України.

 

Національний банк України видав ПАТ «Укрпошта» ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, а також зареєстрував договори про участь ПАТ «Укрпошта» в міжнародних платіжних системах VISA та MasterCard.

«Клієнти Укрпошти давно чекали на можливість сплатити за товари і послуги платіжними картками — завдяки рішенню Нацбанку така опція стане доступною вже найближчим часом. Розрахуватись у відділеннях можна буде через платіжні термінали Укрпошти або ж на Інтернет-сайті чи в нашому мобільному застосунку, а також в Укрпошті тепер можливо отримувати готівку з платіжних карт. Такі операції будуть здійснюватися без посередництва банка-еквайера, що дозволить знизити собівартість їх проведення. Вдячний за це рішення НБУ. До того ж Головна пошта країни стала першим учасником міжнародних платіжних систем MasterCard та Visa серед небанківських установ України, а також подала заяву про вступ до Національної платіжної системи «Український платіжний простір», — зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

«Укрпошта має більше 11 тис. відділень. Таке рішення дасть змогу розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів. Крім того, цей крок є дуже важливим для побудови в нашій державі cashless economy та збільшення обсягів безготівкових розрахунків, особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають розрахунки готівкою», — зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський.

Для розрахунку картками у відділеннях Укрпошти через систему держзакупівель Prozorro вже закупила за найвигіднішою в Україні ціною 5 тисяч платіжних терміналів, які відповідають всім сучасним технологічним вимогам міжнародних платіжних систем MasterCard, Visa та НПС «ПРОСТІР».

Джерело: Укрпошта

 

18 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів