Фільм про єпископа Івана Маргітича отримав гран-прі Всеукраїнського фестивалю

На Донеччині пройшов десятий фестиваль теле- та радіопрограм “Калинові острови”.

 

Цікавий він тим, що участь у конкурсі беруть тільки професіонали, які працюють у державних телерадіокомпаніях. Серед 30 конкурсних робіт гран-прі завоював художньо-документальний фільм ?Коли цвітуть дерева?, представлений Закарпатської державною телерадіокомпані?ю.
Фільм розповіда? про долю ?пископа греко-католицької церкви ?вана Маргітича, якому довелося зазнати репресій і від угорського режиму, і від сов?тського. Але він не зламався, і довгі роки служив у підпіллі. За словами автора фільму -- відомого письменника Дмитра Кешелі, робота над картиною тривала два роки. Використані архівні матеріали, унікальні кадри 20-х, 30-х, 50-х років, які розповідають про долю греко-католицької церкви на Закарпатті. Відбулося з десяток зустрічей з нині вже покійним ?пископом ?ваном Маргітичем.
Фільм ?Коли цвітуть дерева? унікальний ще й тим, що на Закарпатті вкрай рідко зніма?ться документальне кіно. ? перемога у престижному всеукраїнському конкурсі приверне увагу до багатющого місцевого матеріалу.
Презентація фільму відбудеться у п?ятницю, 28 жовтня, о 15.30 в Ужгородській греко-католицькій духовній академії імені Теодора Ромжі за участі владики Мілана Шашіка, творчої групи та близьких ?пископа ?вана Маргітича, повідомив Олександр Гаврош.

 

18 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів