Незабаром "безвізовим" жителям Закарпаття для поїздки в ЄС знадобиться ...попередній дозвіл!

Незабаром "безвізовим" жителям Закарпаття для поїздки в ЄС знадобиться ...попередній дозвіл!
Для чого доведеться заповнити заяву-анкету через Інтернет. Вартість такої "послуги" складе 7 євро.

 

Нагадаємо, посли країн Європейського союзу у середу, 25 квітня, підтримали введення європейської системи інформації про поїздки і дозволів (ETIAS). Тепер для в’їзду в Євросоюз необхідно буде отримувати спеціальні дозволи, повідомляється на сайті Ради ЄС.

Єдина загальноєвропейська система дозволить проводити попередню перевірку громадян третіх країн, які намагаються в’їхати в Шенгенську зону за умов безвізового режиму.

Особам, які подорожують без віз, необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через Інтернет. Вартість такого документа складе €7. Раніше планувалося, що в’їзд в Шенген зони буде коштувати €5.

Надана інформація буде проходити автоматично перевірку за базами даних ЄС та Інтерполу, щоб визначити, чи існують підстави для відмови в дозволі на проїзд. Термін розгляду інформації з винесенням відповідного рішення не буде перевищувати 96 годин.

Дозвіл на в’їзд буде діяти 3 роки або до закінчення терміну дії закордонного паспорта. Однак його наявність не означає автоматичного права на в’їзд у країни Шенгену – остаточне рішення буде приймати прикордонник.

Спочатку система запрацює в аеропортах і морських пунктах пропуску. Для того щоб нові правила набули чинності, їх ще має підтримати Європейський парламент та затвердити Рада ЄС.

 

01 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів