На Закарпатті масштабно відзначили День мисливця

На Закарпатті масштабно відзначили День мисливця
День мисливця, що вже вдруге проводиться в суботу (26.05) поблизу с.Шаланки, що на Виноградівщині, відвідала величезна кількість гостей – легковиків і автобусів в урочище Великий ліс з’їхалося стільки, що їх не вдалося розмістити навіть на спеціально облаштованому великому майданчику.

 

На запрошення організаторів свята – обласного управління лісового та мисливського господарства – відгукнулися й закордонні гості, що надало Дню мисливця статус міжнародного. І численні гості не були розчаровані. По-перше – через мальовниче місце проведення (оточена дубами галявина зі ставком, над яким змонтували сцену), а, по-друге, через насичену і вміло зрежисовану програму. Яка включала демонстрацію трофеїв з усього світу, оригінальні фотозони з використанням опудал, виставки мисливських собак, картин закарпатських художників на «лісову» тематику, пневматичної та мисливської зброї, майстер-класи стрільби з арбалета, різьби по дереву, а також багато-багато іншого.

Геннадій Москаль із нагоди свята приїхав у Шаланки в парадному мисливському костюмі. У своїй вітальній промові він наголосив:

– Побутують різні думки щодо полювання й мисливців. Однак, як це не парадоксально звучить, саме справжні  мисливці найбільше зацікавлені у збереженні фауни, саме вони регулюють популяцію диких звірів і підгодовують їх. Саме вони виступають за полювання за правилами і протистоять браконьєрам. Мета цього фестивалю – підтримати працівників мисливських господарств і підняти культуру полювання…

Після офіційної частини, яка включала нагородження кращих працівників галузі районними, обласними та міністерськими відзнаками, фестиваль перейшов у неформальну фазу: численні гості та учасники оцінювали виступи фольклорних колективів із різних районів багатонаціонального Закарпаття, підбирали сувенірну продукцію, дегустували мисливські страви, в тому числі запеченого на вертелі бика тощо. Фестиваль у Шаланках тривав до пізнього вечора й закінчився запалюванням величезної мисливської ватри.

 

 

moskal.in.ua

 

27 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів