Уперше в Україні йтиме вистава Вацлава Гавела

Закарпатці побачать її очима словацького режисера

 

Вацлав Гавел більше відомий нам як Президент Чеської Республіки. Хоча він ? автором півтора десятка п??с, які з успіхом йдуть у багатьох країнах світу. Уперше оцінити Гавела як драматурга зможуть і українці.

30 жовтня, у неділю, о 19.00 у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі відбудеться прем??ра вистави ?Ауді?нція?. Родзинкою постановки ? ще й те, що її здійсню? режисер зі Словаччини Ярослав Сисак. Пан Ярослав довгі роки працював художнім керівником та директором ?диного професійного українського театру в ?вропі ? у місті Пряшеві. Поставив до сотні вистав, в тому числі і в Україні, Румунії, Югославії та різних театрах Словаччини. Заслужений артист Чехословацької Республіки.
Ярослав Сисак назива? свою виставу ?застереженням?. Для Вацлава Гавела завжди актуальною ? проблема ?життя в брехні та правді?. ? хоча багато хто назива? цю п??су чеського політика автобіографічною, режисер вважа? її позачасовою і завжди актуальною. Подейкують, що запрошення побачити українську прем??ру надіслано родині Вацлава Гавела. ? в Празі це викликало серйозне зацікавлення, повідомля? Олександр Гаврош.

 

25 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів