На Закарпатті володарка замку вийшла заміж за угорського графа Імре Текелі

На Закарпатті володарка замку вийшла заміж за угорського графа Імре Текелі
Священик освятив їх шлюб, про що містян сповістили пострілами з гармат з веж «Паланку».

 

У суботу, 16 червня, в Мукачівському замку «Паланок» вдруге відтворили середньовічне весілля 39-річної Ілони Зріні та 25-річного Імре Текелі. Саме 15 червня 1682 року у Мукачеві святкували весілля двох важливих історичних постатей, яке згодом вплинуло на життя всієї Європи. Володарка замку Ілона Зріні вийшла заміж за угорського графа Імре Текелі, політичного лідера, керівника антигабсбурзького руху куруців, який був молодший за неї.

У «Паланку» організували історичну реконструкцію весілля. Імре Текелі прибув у замок на білому коні і пара і взяла шлюб у верхньому дворі замку, який сьогодні прикрасили для виїзної церемонії. Священик освятив їх шлюб, про що містян сповістили пострілами з гармат з веж «Паланку». 

Також у «Паланку» організували середньовічний ярмарок, де була представлена продукція виноробів, броварів, кулінарів, ремісників, торговців. Протягом дня тривають лицарські турніри, військові атракції, середньовічні танці та музика, стрільби з луків тощо. 

Щогодини на східному бастіоні замку Паланок влаштовують стрільби зі стародавніх гармат 

Уже ввечері буде організована й програма для дітей -  квест-екскурсія середньовічним замком.

Завтра з 11:00 також працюватиме середньовічний ярмарок, а о 15:00 відбудеться реконструкція штурму Мукачівського замку, повідомили Мукачівській міськраді.

 

17 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів