Цікаві факти про шоколад: 17 дивних шоколадних історій

Цікаві факти про шоколад: 17 дивних шоколадних історій
Цікаві факти про шоколад дивують. Значні цифри, значущі дати, кумедні події, пов’язані з цією ласою частиною меню. Цукерки, шоколадні плитки, глазурі та інші десерти заповнюють прилавки магазинів. Вони ніколи не зникнуть з продажу. Тому що попит на них зростає з кожним роком.

 

10 цікавих фактів про шоколад

1. Hershey – відома американська компанія з виробництва солодощів з какао. Вона найстаріша і найбільша в історії. У 1907 вони почали виробництв шоколадних плиток. Спочатку вони були квадратної форми. А ось в 1921 році замінили верстат. І шоколадка «Kisses» стала іншої форми. До того ж, багато різних фактів, що стосуються даної компанії. Наприклад, на Південному полюсі була виявлена ??схованка адмірала Річарда Берда. А в неї (через 60 років) збережена шоколадка, яку, незважаючи на сильні морози, можна було ще з’їсти.

2. Багато хто стверджує, що поцілунок викликає викид серотоніну в кров, приводячи людини до ейфорії. Однак його може з легкістю переплюнути шоколад. Досить розсмоктувати маленький шматочок. Його компоненти проникають в кров, потрапляючи в ділянку мозку, який відповідає за задоволення. Тому багато хто знає, що якщо напала депресія, то прогнати її допоможе шматочок солодощі з какао-бобів. Також виробляються ендорфіни згодом стають подібно до наркотиків. І якщо звикати до споживання шоколаду, то без нього може виникати «ломка».

3. Крім того, італійські дослідники виявили залежність між споживанням шоколаду і сексуальним життям у жінки. Ті, хто їсть дане ласощі, можуть похвалитися більш якісним сексом, а також отриманням від нього задоволеності. Мадам де Помпадур «лікувала» себе від статевої дисфункції споживанням шоколаду. А Мадам Дюбаррі (яка уславилася німфоманією) завжди любила побалувати своїх коханців шоколадними ласощами. Так вона підстьобувала їх сексуальне бажання до себе, пробуджуючи в них збудження.

4. Англійські пірати якось спалили захоплений іспанський корабель. Їм здалося, що вантаж, що перевозиться не представляє ніякої цінності. На їхню думку, це був овечий послід. А насправді це були плоди какао-дерева.

5. Не варто думати, що смак шоколаду залежить виключно від фабрики і її добавок. Самі какао-боби мають найрізноманітніші аромати і смаки. Якщо точніше, то більше 300 смаків, а також 400 запахів.

6. Тепер про країни. Бельгія виробляє за рік понад 170 тисяч тонн солодощів з шоколаду. Сама країна багата магазинами, що поширюють десерти з какао-бобів.

Найбільш «шоколадна» країна – Швейцарія. У ній за рік одна людина з’їдає шоколаду приблизно 22 фунта. На другому і третьому місці впевнено тримаються Австралія та Ірландія. А ось США займає всього лише 11 місце. Так кожен житель поїдає в середньому 11 фунтів за рік. Це в 2 рази менше, ніж ласуни-швейцарці.

7. Білий шоколад. На відміну від звичного темного в нього не додаються тверді плоди какао-дерева. Для виробництва білого шоколаду застосовують какао-масло.

8. Найбільша коробка з м’ятними шоколадними цукерками була виготовлена ??в 2002 році. У ній можна було нарахувати більше 90 тисяч штучок.

9. Чи знаєте, коли з’явилося перше шоколадне печиво? Рут Вейкфілд ще в 1937 році став виробляти дану солодкість в штаті Массачусетс.

10. На жаль, є й сумні факти про шоколад. Наприклад, німці «заманювали» ним євреїв в вагони, щоб завезти тих в концтабори. Моторошно, але факт. Також під час II Світової війни винайшли «хитру» шоколадну бомбу. Варто було верхньому солодкого шару пошкодитися, як протягом 7 секунд відбувається вибух. Але ось вибухало вже далеко не солодке, а сталевий вміст.

 

24 червня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів