Євгенія Божко, конкурсантка "Срібного мольберта»: "Вважаю, найкраще характеризує Одесу саме море..."

Євгенія Божко, конкурсантка "Срібного мольберта»: "Вважаю, найкраще характеризує Одесу саме море..."
Із чим у вас асоціюється Одеса? Море, Дерибасівська, колоритне місцеве населення чи, можливо, ви маєте якісь власні асоціації? Показати своє місто в усій красі вирішив колектив Одеської обласної організації Національної спілки художників: 25 липня 2018 року у галереї «На Грецькій» презентували виставку «Ах, Одеса».

 

До участі у вернісажі долучилися близько тридцяти майстрів пензля. Серед робіт переважають міські та морські пейзажі. Організатори прагнули показати Одесу очима художників. Цікаво, що на багатьох полотнах зображена старовинна архітектура міста.

Представила три свої роботи й молода художниця, конкурсантка «Срібного мольберта» Євгенія Божко: «Для цієї виставки я обрала морські мотиви, що показують різні пори року – зиму, весну та літо. Це місто Білгород-Дністровський на Одещині та місцеві пляжі. Вважаю, найкраще характеризує Одесу саме море».

Усі роботи Євгенії виконані олією, однак на виставці є й твори в інших техніках: акварелі, пастель, а також представлена скульптура.

«Я стараюся не пропускати виставки, що організовує Спілка художників. Коли роботи знаходяться за межами майстерні, можеш поглянути на них по-новому, оцінити їх серед творів досвідчених художників. Це підштовхує до наполегливої праці, допомагає знайти свіжі ідеї та рішення», – зауважує молода художниця.

Оглянути експозицію можна до 28 серпня 2018 року.

Ксенія Шокіна, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото: Валерій Цонін

 

30 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів