Ремонт на набережній Незалежності: мер зустрівся з громадськістю міста

Ремонт на набережній Незалежності: мер зустрівся з громадськістю міста
В Ужгородській міській раді щойно закінчилася зустріч влади з громадськістю щодо Проекту капітального ремонту набережної Незалежності.

 

Нагадаємо: активісти переконують, що влада нібито хоче зруйнувати історичну набережну і знищити гордість міста – липову алею, натомість і архітектори, і мер показують проект усім охочим і роз’яснюють, як у результаті все має виглядати.

Сьогодні ж для того, щоб обговорити це питання, міська влада запросила на зустріч громадських активістів, архітекторів, раду старійшин, митців і всіх ужгородців, котрих цікавить проект.

Як зазначив на початку зустрічі Богдан Андріїв, людей  запросили, щоб обговорити проект і надати роз’яснення, які цікавлять громадськість, а також, відповідно, послухати думки ужгородців. Це вже не перша зустріч із містянами на цю тему і міський голова запевнив, що зустрічатиметься стільки, скільки буде потрібно, головне, щоб був конструктивний діалог, а не огульна критика.

Відтак мер розповів про те, що планується зробити. Присутній на зустрічі екс-міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов пригадав, як у 80-х перед дитячими олімпійськими іграми отримали вказівку «зверху» зробити капремонт усього історичного центру: «Тоді центр міста нагадував суцільний будівельний майданчик, і так тривало більше трьох років, але саме стільки часу ми мали, щоб виконати всі роботи. Тоді теж скликали науковців, радилися, що і як робити, переживали, бо треба було здійснювати капремонт набережних, а липам тоді вже було кілька десятків років…»

Також Віктор Погорєлов розповів, що за часів його попередньої каденції ремонтували і Православну набережну, клали асфальт, і нічого деревам не сталося…

Присутні на зустрічі науковці-біологи додали, що справді липи вже вкорінені, тож ніякої шкоди під час капремонту не має бути. Ці дерева мають багато років, у них глибока коренева система.

Громада міста, своєю чергою, пропонує створити комісію, яка буде контролювати хід ремонту. Присутні були одностайними: не використати виділені кошти й повернути їх до бюджету – нераціонально.

Міський голова вкотре запевнив, що липи на набережній не чіпатимуть – і це найголовніше!

Що цікаво, чомусь із активістів прийшли двоє-троє. І чути думки архітекторів, науковців та інших не хотіли. Складається враження, що їх не цікавлять ні думки, ні аргументи, ні інші позиції, крім власної.

Детальніше про зустріч читайте в наступних наших публікаціях.

uzhgorod.net.ua

 

04 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів