Вже скоро листи "щастя" для "героїв парковки" діятимуть і до "євроблях"

Вже скоро листи "щастя" для "героїв парковки" діятимуть і до "євроблях"
З 27 вересня вступає в дію новий Закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». У ньому зазначені нові нововведення яких українські водії раніше не знали.

 

Тепер водії отримуватимуть «листів щастя», тобто штрафи, виписані без присутності водія чи власника автомобіля, а також починають роботу інспектори з паркування а разом з ними і евакуатори, які відвозитимуть на штрафмайданичики машини.

Отже, тепер, окрім поліції за порушення правил паркування право скласти постанову мають і муніципальні інспектори з паркування. 

Вони будуть самостійно фіксувати факт порушення на фотокамеру і оформлювати штраф, залишивши про це повідомлення на лобовому склі авто. Ящо машина припаркована так, що заважає руху іншим, вони можуть викликати й евакуатор. 

Саме цікаве, що присутність водія не потрібна.

Тепер, ситуація, коли водій сидить в кафе та дивиться поки не відійде від його, погано припаркованого авто, правоохоронець не прокатить.

Щодо листів щастя, і як вони діятимуть до "євроблях".

Впершу чергу, зазначається, що не варто думати, що власник "євробляхи" безкарний, а "листи щастя" не полетять у Польщу чи Литву.

У разі порушення на водіїв нерозмитнених авто чекають куди більші санкції, ніж на власників легально зареєстрованих в Україні транспортних засобів.

Маючи «євробляху», або авто, зареєстроване в АР Крим чи на території ОРДЛО, краще сказати тверде «ні» внутрішньому голосу, який радить стати «героєм парковки».

Якщо порушник ви, і у вас немає заперечень щодо правомірності винесення постанови – не зволікайте і сплатіть штраф, а точніше навіть половину від зазначеної суми у строк до 10 банківських днів. Далі доведеться сплачувати вже 100%, без знижок. І не забувайте, що після закінчення строку в 30 календарних днів, справа буде передана у виконавчу службу.

Якщо ж ви не згідні з порушенням, або отримали «листа щастя» за давно продане авто – вихід є, і не обов’язково у вікно. Ми розглянули усі ймовірні сценарії розвиту подій, та дали рекомендації, як у діяти у тому чи іншому випадку.

Радимо все ж не порушувати правила дорожнього руху та поважати один одного на дорозі.

Мukachevo.net

 

09 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів