Про будівництво крематорію та вбиралень: в Ужгородській міській раді засідала міжвідомча комісія

 Про будівництво крематорію та вбиралень: в Ужгородській міській раді засідала міжвідомча комісія
За розпорядженням міського голови Богдана Андріїва створено міжвідомчу комісію щодо визначення можливості будівництва крематорію та мережі громадських вбиралень в Ужгороді. Про це інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

 

Головний архітектор міста Олег Боршовський наголосив, що потрібно розробити концепцію та схему розміщення туалетів – які саме (стаціонарні, мобільні) і де розташовувати, скільки це коштуватиме, хто їх утримуватиме та обслуговуватиме, які будуть поточні витрати, етапність реалізації цієї ініціативи тощо. У ході обговорення звучала думка про поєднання громадських вбиралень із автобусними зупинками, які встановлюють та оновлюють в місті. Напрацювання згодом внесуть на розгляд депутатів міської ради.

 Ще одним питанням на засіданні було будівництво крематорію. Спершу необхідно дослідити, чи рентабельним буде такий об’єкт, яка потрібна потужність, скільки коштуватиме будівництво, якими будуть поточні витрати. Одне з ключових питань: існують чіткі вимоги державних будівельних норм щодо розміщення крематорію, дотримання захисних санітарних норм, а землі ні в Ужгороді, ні поруч із ним уже немає. Фахівці припускають, що крамація може не мати особливого попиту на Закарпатті з огляду на традиції та релігійні погляди населення.

 

06 листопада 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів