«Письменник за прилавком» в Ужгороді: Тетяна Літераті та її книга викликали справжній ажіотаж

«Письменник за прилавком» в Ужгороді: Тетяна Літераті та її книга викликали справжній ажіотаж
Ще десять хвилин до початку акції, а тут уже черга з удячних читачів: усі чекають Тетяну Літераті – авторку книги «Втрачений Ужгород», випускницю відділення журналістики УжНУ. 4 грудня в «Кобзарі» акція «Письменник за прилавком» викликала справжній ажіотаж!

 

Її рубрика на сайті ПроЗахід стала такою популярною, що напрацювання вмістилися у книгу. Першу частину «Втраченого Ужгорода»Тетяна презентувала торік. Нині до уваги читачів – друга книга, яка побачила світ навесні.

«Минулого року в рамках акції «Письменник за прилавком» я презентувала свою першу книжку, і тоді за нею вишикувалася величезна черга – я навіть не очікувала, що стільки людей зацікавиться. І цього року, незважаючи на таку погану погоду, прийшло так само багато людей. Я дуже вдячна, що люди продовжують цікавитися темою, яка мене не відпускає вже 4 роки», – ділиться Тетяна Літераті.

«Втрачений Ужгород» розповідає історії родин, які жили в Ужгороді у довоєнні часи, а також про старовинні будівлі, багатьох із яких сьогодні вже немає або ж вони зазнали непоправних руйнувань чи змін. Ця книга – своєрідна екскурсія містом – тим втраченим Ужгородом, який залишився спогадом.

«Втрачений Ужгород»

«Втрачений Ужгород»

Журналістка зізнається: «Минулого року кілька родин мені розповіли цікаві історії про жителів Ужгорода і з’явилися нові ідеї для серії публікацій. Тому й тепер я дуже чекаю спілкування з читачем».

«Так, як Таня, про Ужгород не пише ніхто», – чується в натовпі. «Батько переказував вам вітання! – каже темноволоса жінка до журналістки. – На фотографіях в одній із публікацій є мої бабуся і дідусь».

Найчастіше, каже Тетяна, її питають, як веде пошук інформації: «Насправді мене вже передають із рук в руки – ужгородці самі допомагають знаходити нових героїв, розповідають про мене іншим сім’ям…».

Сподівання від зустрічі з читачами й тепер здійснилися: чоловік простягає Тетяні Літераті пожовклі від часу фотографії – історії життя й цих людей, імовірно, невдовзі зможуть прочитати цінувальники її публікацій.

Здається, буде нова історія...

Здається, буде нова історія…

А поки – автографсесія

Наймолодшому прихильнику творчості журналістки, що прийшов підтримати акцію, 13 років. Тетяна широко розплющує очі: «Вам цікаво читати такі публікації?». «Так, мама принесла книжку і ми читали. Сподобалося ще про пішохідний міст і те, як в Ужгороді робили взуття…» – відповідає авторці відвідувач акції Станіслав Гливка.

Читачі вже питають про вихід третьої книги, а поки що ті, кому досі не вдалося придбати примірник, можуть послухати «Втрачений Ужгород» на радіо «Єден» у прямих ефірах та в записі.

Сьогодні з 14 до 15.00 акцію «Письменник за прилавком» підтримає письменниця Галина Малик.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

05 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів