Сесія Ужгородської міськради: депутати не дали позбавити ужгородців права на пільговий проїзд

Сесія Ужгородської міськради: депутати не дали позбавити ужгородців права на пільговий проїзд
Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в Ужгороді на 2019 рік затвердили сьогодні депутати Ужгородської міської ради.

 

У програмі йдеться, що, починаючи з 2016 року, при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України» відповідні видатки у вигляді субвенції на субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не передбачені. Крім того, Кабінет Міністрів України прийняв нормативно-правові акти, за якими рішення про монетизацію пільгового проїзду вноситься на розгляд відповідної місцевої ради.

Оскільки наразі міською радою не прийнято рішення про запровадження монетизації пільгового проїзду в Ужгороді, ситуація потребує врегулювання, бо мешканці міста фактично будуть позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники понесуть фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Фінансування Програми здійснюватиметься у межах фактичних коштів, передбачених в бюджеті міста для департаменту праці та соціального захисту населення. Програмою передбачено виділити фінансування у розмірі 32 млн. грн.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

13 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів