В Румунії знову аварія на шахті. Загроза забруднення Тиси

У Румунії на шахті „Байя-Борша” сталася аварія, яка призвела до забруднення річки Цісла – притоки річки Вишеу, яка впадає в Тису.

 

Вже о 14 годині 27 листопада на місце впадіння р. Вишеу в Тису виїхала група фахівців з Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області та обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству для відбору проб і посиленого контролю за якістю поверхневих вод.
Щоб запобігти можливому забрудненню водозабірних споруд та систем водопостачання смт Великий Бичків та м. Тячів, у неділю о 14.00 було призупинено забір води з р. Тиса.
За інформацією Михайла Садохи, начальника Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області, проведені хіміко-фізичні дослідження показали відсутність перевищень гранично допустимих концентрацій у водних об’єктах рибогосподарського призначення. Контроль якості поверхневих вод проводиться постійно на 3-ох створах на Тисі в районі Тячева і Великого Бичкова та у місці впадіння р. Вишеу в Тису.

 

28 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів