Пенсії індексують, та не всім. Стало відомо, хто на Закарпатті не отримає підвищення?

Пенсії індексують, та не всім. Стало відомо, хто на Закарпатті не отримає підвищення?
Як ми вже повідомляли, вчора під час брифінгу в Закарпатській обласній державній адміністрації начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек розповіла про те, кого із закарпатців торкнеться підвищення пенсій, а кого – ні.

 

Отже, як прозвучало під час брифінгу, для приведення пенсійних виплат у відповідність до актуальних економічних змін урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 р. № 124  «Питання проведення індексації пенсій у 2019 році»,  на виконання якої органами Пенсійного фонду України проведено щорічну автоматичну індексацію пенсійної виплати відповідно до частини 2 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який буде застосовано для обчислення пенсії громадянам України.

 За попередніми даними, із загальної кількості цивільних пенсіонерів Закарпатської області в кількості 264,7 тисячі осіб  перераховано пенсії 242,1 тисячі, або 91 відсотку закарпатців.

Проте, за словами Анастасії Пентек, дія нової норми не поширюється на осіб, яким призначена пенсія за спецзаконами. «Йдеться про тих пенсіонерів, яким проводилися нарахування відповідно до Митного кодексу України, Податкового кодексу України, Законів України «Про Кабінет Міністрів України», «Про державну службу», «Про Національний банк України», «Про дипломатичну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про судоустрій і статус суддів», «Про судову експертизу», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» тощо».

У разі, якщо розмір пенсії зазначеної категорії, обчислений відповідно до ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», буде більшим від розміру пенсії, розрахованого згідно зі спеціальним законом, переведення на пенсію на умовах, передбачених Законом, за матеріалами пенсійних справ, проводиться автоматично, без звернення особи, про що органи Пенсійного фонду України інформують зазначених осіб шляхом надсилання листа або смс-повідомлення на номер мобільного телефону операторів мобільного зв’язку України.

На сьогодні, за інформацією А. Пентек, в області на пенсійному обліку одержувачів пенсій за спеціальними Законами, зазначеними вище, становить 2125 чоловік, з них з 01 березня доцільно провести перерахунок на пенсію на загальних підставах 369 особам.

uzhgorod.net.ua

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів