До Тиси ціаніди не потрапили

Принаймні так стверджує Держуправління екоресурсів в Закарпатській області

 

Як уже повідомлялося прес-службою Держуправління екології та природних ресурсів в Закарпатській області, 27 листопада 2005 року о 12 год. 22 хв. на адресу держуправління надійшло повідомлення від водного управління Сомеш-Тиса нацкомпанії “Води Румунії” м. Клуж (Румунія). В ньому йшлося про те, що на шахті “Байя-Борша” знову сталася аварія, яка призвела до забруднення річки Цісла — притоки річки Вишеу, яка впадає в Тису в районі с. Ділове Рахівського району.
Щоб запобігти можливому забрудненню водозабірних споруд та систем водопостачання смт. Великий Бичків та м. Тячів, у неділю, 27 листопада, о 14.00 було призупинено забір води з р. Тиса.
На місце впадання р. Вишеу в Тису виїжджала група фахівців з Держуправління екоресурсів у Закарпатській області для відбору проб. Проведені хіміко-фізичні дослідження показали відсутність перевищень гранично допустимих концентрацій. Після проведення необхідних досліджень водопостачання було відновлено.
Оскільки повідомлення румунської сторони надійшло зі значним запізненням, Державне управління екоресурсів в Закарпатській області звернулося до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України з пропозицією внести ноту протесту уряду Румунії про недопустимість зволікання у подібних надзвичайних ситуаціях.
Прес-служба Держуправління
екоресурсів в Закарпатській області

 

02 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів