На Ужгородщині зграя вовків нападає на свійських тварин

Першим від хижаків потерпіло село Анталовці, від якого до Ужгорода по прямій немає й двадцяти кілометрів. Пізно вночі на неогороджену територію фермерського господарства “Анталоч” із сусіднього лісу ввірвалася зграя вовків (досвідчена вовчиця і, як гадають, чотири молоді вовки).

 

Очевидно, вовчиця вчила молодняк полювати, — повідомив редакції ужгородський військовий лісничий Едуард Турецький. — Не побоявшись світла ліхтарів, вона напала на отару з вісімнадцяти овець, яку ніхто не охороняв, розділила її і частину погнала на вовків. Внаслідок полювання три вівці були майже цілком з’їдені, ще двох уранці довелося дорізати. До речі, до найближчих селянських хат від фермерського господарства всього сімдесят метрів.
Через три дні ця ж зграя недалеко від с. Худльово (ще ближче до Ужгорода) загризла лоша, а на початку листопада хижаки не побоялися напасти на циганський табір у с. Лінці. Відтак у таборі не дорахувалися двох коней. Фахівці вважають, що активність хижаків пов’язана з періодом гону, який починається в цей час. Мисливці вже влаштовували на непроханих гостей облаву, однак вона не дала результатів — вистежити вовків у незасніженому лісі дуже важко...
Ярослав Галас, РІО

 

03 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів