Електрики розказали про монетизацію субсидії. Чи потрібно звертатися до компанії?

Електрики розказали про монетизацію субсидії. Чи потрібно звертатися до компанії?
ТОВ «ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ» надало роз'яснення з приводу нового механізму виплати житлових субсидій.

 

Як повідомили сьогодні в ТОВ "Закарпаттяенергозбут", до них звертаються численні споживачі з питаннями, чи потрібно оформляти якісь документи тим, хто отримує субсидію: 

"Інформуємо споживачів, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» запроваджено новий механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. 

Що це означає?

Відтепер споживачі отримуватимуть субсидію в коштах на руки.

Як це відбуватиметься?

Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року вона буде виплачуватись готівкою.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків з надавачами послуг.

Інформуємо, що розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року буде виплачений:

– пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою (доставка/виплата субсидії буде здійснена поштою або її буде зараховано на пенсійний банківський рахунок);

– особам, які не одержують пенсію, – шляхом виплати субсидії через банківський грошовий переказ АТ «Ощадбанк» (для цього необхідно після 12 березня 2019 року звернутися до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером для відкриття рахунку, на який і надходитимуть кошти).

Звертаємо увагу, що після отримання субсидії готівкою споживач має забезпечити оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання  державної підтримки.

Чи потрібно звертатися до ТОВ «ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ» із заявами для отримання монетизованої субсидії?

Ні, не потрібно, оскільки субсидію призначає Міністерство соціального захисту населення. Відповідно, з усіма питаннями з приводу призначення субсидії слід звертатися в територіальні відділи соціального захисту населення (їхні телефони можна знайти за посиланням http://www.zaksoc.gov.ua/index.php/2015-04-20-09-17-02).

З приводу виплати монетозованої субсидії слід звертатися до органів Пенсійного фонду (для пенсіонерів https://www.pfu.gov.ua/zk) та АТ «Ощадбанк» (для інших отримувачів субсидій).

Підстава: Постанова КМУ №848 від 21.10.1995р. «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (із змінами №1176 від 27.12.2018р. та №62 від 06.02.2019р.)."

Джерело: Адміністрація ТОВ «ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ»

 

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів