Чемпіонат України з велоспорту-маунтинбайку завершився. Які результати в закарпатців?

Чемпіонат України з велоспорту-маунтинбайку завершився. Які результати в закарпатців?
Сьогодні, 9 квітня, в Ужгороді індивідуальними гонками з крос-кантрі серед дорослих та юнаків завершилися багатоденні змагання чемпіонату України з велоспорту-маунтинбайку.

 

Щодо результатів, то в дисципліні «Гонка вгору» перемогу серед дорослих святкував харків’янин Олександр Коняєв, а ужгородець Том Рего, який нині захищає честь м. Києва, став 8-м. Перемогла також харків’янка  Ірина Попова.

Серед юніорів перемогу виборов представник Харкова – Олександр Курило. Із-поміж закарпатців найкращим став мукачівець Андрій Лофердюк.

У змаганнях юнаків 4-те місце посів мукачівець Олег Маркулинець, а переміг Олександр Гудима з Рівного.

Кращі результати показали молодші юнаки (спортсмени 13-14 років). Іван Цанько  зі Сваляви став чемпіоном, а вихованець ужгородського тренера Віктора Мельника Владислав Чулей дістав срібну нагороду чемпіонату.

У естафетних звитягах перемагає харківська команда, друге – в донецької команди, третє – в чернівецьких велосипедистів.

Серед юнаків (15-16 років) об’єднана закарпатсько-волинська команда (двоє дівчат та двоє юнаків) посіла п’яту сходинку, а перемогли харків’яни.

Із-поміж молодших в естафеті чемпіонами стала об’єднана закарпатсько-волинська команда.

У дисципліні крос-кантрі індивідуальний гонці на дистанції 36 км серед чоловіків переможцем стає харківський спортсмен Олександр Коняєв, закарпатець Том Рего посів п’яту сходинку. Серед жінок на дистанції 30 км чемпіонську нагороду виборює також харків’янка Ірина Попова.

Директор гонки Микола Щадей розповів:

-          Чемпіонат України вже впяте поспіль проходить в Ужгороді, до слова, це перші офіційні змагання в Україні. До цього року змагання називалися зимовою першістю, а от у цьому це перший тур чемпіонату України. Добре, що перед чемпіонатом з маунтинбайку в нашому обласному центрі тривав чемпіонат з шосейного велоспорту. Так, що практично впродовж трьох тижнів у нас відбувалися різні велозмагання. 

На чемпіонаті з МТБ змагаються 180 спортсменів (19 команд) з 18 областей країни. Провідні українські збірники на чемпіонаті не представлені, так як перебувають на закордонних зборах. Тим не менш, рівень змагань доволі високий особливо серед юніорів.

Щодо змагань, то в чемпіонаті України змагалися біля 20 закарпатців. Минулих вихідних ми проводили чемпіонат області, де змагалися біля 40 учасників.   

Том Рего:

-          Конкуренцію відчував, адже змагався серед дорослих спортсменів, які пройшли закордонні збори в Туреччині. Рівень змагань дуже хороший, траса складна.

Щодо найближчих цілей, то хочу виграти на основному чемпіонаті України, і якісно виступати на різних міжнародних змаганнях.

 

Ірина Попова:

-          Змагання в Ужгороді завжди складні, адже це перші офіційні старти в цьому році. Дуже якісна траса, одна з кращих в країні. А конкуренція є завжди, адже внутрішні чемпіонати – це своєрідна підготовка до етапів кубків світу, чемпіонату світу.

-          - Яку ціль ставиш перед собою?

-          Я максималістка, тож хочу перемогти на чемпіонаті світу з крос-кантрі, шорт-треку та в улюбленій своїй крос-кантрійній дисципліні – ілюмінаторі. Якщо перемагатиму в цих змаганнях, то зможу вибороти ліцензію на літні олімпійські ігри. 

 

Семен МИХАЙЛИК, Uzhgorod.net.ua

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

09 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів