Рятувальники та лісники в тандемі вчились ліквідовувати пожежі у лісовому масиві на Мукачівщині

Рятувальники та лісники в тандемі вчились ліквідовувати пожежі у лісовому масиві на Мукачівщині
Вчора, 13 червня, рятувальники Мукачівського підрозділу спільно з представниками лісового господарства ДП «Мукачівське лісове господарство» та медиками провели навчання по гасінню лісової пожежі та надання допомоги потерпілим.

 

Тренувалися у лісовому масиві, що у с. Березинка.

За тактичним задумом, з невстановленої причини загорілося близько гектара сухої трави біля лісового масиву. Через сильний вітер вогонь перекинувся на ліс, де загорілася суха підстилка на площі більше 2 гектарів. Внаслідок надзвичайної ситуації три лісники, які й помітили загорання, отримали опіки. Для ліквідації пожежі першими прибули працівники лісового господарства, але зважаючи на складність ситуації залучити рятувальників Мукачівського  підрозділу.

Спільними зусиллями з використанням ранцевих вогнегасників, шанцевого інструменту та пожежної техніки пожежу вдалося оперативно ліквідувати. Усього у навчаннях брало участь 33 чоловіки особового складу та 7 одиниць техніки. Підсумовуючи результат, присутні зауважили, що такі тренування є особливо актуальними в період літнього сезону пікніків, адже дозволяють різним службам налагодити взаємодію та відпрацювати алгоритм спільних дій по гасінню лісових пожеж.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів