Хвиля повідомлень про замінування в Ужгороді та Закарпатті: що відомо?

Хвиля повідомлень про замінування в Ужгороді та Закарпатті: що відомо?
Протягом останніх двох тижнів закарпатські міста потерпають від лжезамінувань: то в Мукачеві евакуйовують працівників ратуші та лікарень, то в Берегові ціле угорське консульство та інститут... Сьогодні "мінувальники" дісталися обласного центру. Uzhgorod.net.ua з'ясовував, що відомо про замінування станом на цю годину.

 

До поліції повідомлення про перше замінування надійшло сьогодні опівдні від праціників ДСНС – вони його отримали електорнною поштою. Спершу йшлося про те, що заміновано усі медичні заклади міста.

Користувачі соцмереж ділилися фотографіями евакуйованих пацієнток пологового будинку, а тим часом спеціалісти евакуйовували пацієнтів інших медзакладів.

По полудні надійшло ще одне повідомлення про замінування: цього разу заявляли про те, що під загрозою всі дитячі садки міста. Батьки почали терміново забирати дітей додому.

Як повідомили Uzhgorod.net.ua в поліції, на місцях задіяли максимум особового складу: працювали слідчо-оперативні групи, рятувальники, кінологи, вибухотехніки. Провели повну евакуацію людей.

Також ми з'ясували, що усі автомобілі швидкої допомоги мають апарати штучної вентиляції легень, тому пацієнти з реанімаційних відділень, у тому числі і діти, отримували всю необхідну допомогу. Втім медики додають, що це, звісно, не на користь пацієнту і є так звані нетранспортабельні хворі, коли такі втручання можуть серйозно зашкодити і без того важкому стану.

Додамо, що подібні виклики отримують рятувальники і інших міст Закарпаття. Крім того, подібне відбувається і в інших областях країни, зокрема, Рівненькій, Харківській, Львівській, Київській.

Наразі поліція та СБУ з'ясовує, хто причетний до псевдомінувань. Поки відомо, що повідомлення надсилають електронною поштою за допомогою VPN-анонімайзерів, тобто IP-адреса, з якої надходять повідомлення, змінена на закордонну. Людей просять зберігати спокій.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів