На Хустщині прикордонники стріляли в автомобіль місцевого мешканця з автомата (ФОТО)

На Хустщині прикордонники стріляли в автомобіль місцевого мешканця з автомата (ФОТО)
Про подію повідомив у соцмережі Фейсбук Роман Келемен. Далі подаємо текст мовою оригіналу.

 

"Прикордоники стріляють по місцевим жителям з автоматів .

Така подія трапилась у селі Яблунівка Хустського району. Місцевий житель їхав на автомобілі , який знаходиться у його користуванні по населеному пункту і почув автоматні черги з напрямку чагарників по його автомобілю. Як повідомляє місцевий житель , що чітко почув металічний дзвін по кузову автомобіля тобто кулі пішли в кузов автомобіля .

Приїхавши додому чоловік оглянув автомобіль і виявив кульовий отвір в напрямку водія , що сильно налякало чоловіка. Через деякий час приїхали невідомі люди в масках та камуфльованій одежі і запропонували йому добровільно показати автомобіль та обшукати домогосподарство . Чоловік відмовився ,а через деякий час приїхала група прикордонників разом з поліцейськими і почали погрожувати чоловікові і наполягати щоб той дав згоду на проведення обшуку без рішення суду. Чоловік відмовився і повідомив , що ніяких незаконних предметів у нього в домогосподарстві немає . Чоловік намагався владнати незрозумілий конфлікт і сказав , що буде скаржитися на незаконні дії правоохоронців так як у його будинку двоє малолітніх дітей ,а вже темна ніч і вони заважають спати його рідним та сусідам . Після чого прикордонники оточили домогосподарство по периметру і вимагали знову видати їм сигарети , чоловік пояснював , що ніяких сигарет у нього немає і ніколи не було . Така облога продовжувалась 20 годин тобто оточили будинок і всіх примусово оглядували, хто входив і виходив з домогосподарства. 

В 19-30 приїхала слідчо-оперативна група поліції та спецпідрозділ з прикордонниками показала жінці ухвалу суду на проведення обшуку та вилучення сигарет та обшук автомобіля марки УАЗ . Жінка показала угоду про надання правової допомоги слідчому Хустського ВП Деяк і наполягала на повідомленні адвоката та його обов’язковій участі у проведенні обшуку та залучити до обшуку незалежних понятих , а не тих яких привів слідчий (особи ромської національності ) . Але це не зупинило слідчого , який віддав наказ прикордонникам зламати замки вхідних воріт і почав обшук домогосподарства зриваючи замки з господарських приміщень . Обшук проводили до пізньої ночі , шукали всюди : каналізації, колодці … у спальні , дитячій . Не знайшли нічого, навіть «окурків» від сигарет тоді зрозумівши , що вони сильно вляпалися пішли ще дальше щоб укрити злочині дії прикордонників. Вони без рішення суду забрали УАЗ зламавши на ньому замки та виштовхали з подвір’я на евакуатор і вивезли у не відомому напрямку разом з прикордонниками . Такі дії на думку чоловіка були спрямовані на те , щоб вилучити кулі від автоматів прикордонників і неможливо було індифікувати з якого автомата були проведені постріли. 

Зараз чоловік готує заяви про злочинні дії правоохоронців ".

Роман Келемен

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів