У день виборів на Закарпатті поліція зареєструвала 4 кримінальні провадження

У день виборів на Закарпатті поліція зареєструвала 4 кримінальні провадження
Після завершення процесу голосування на Закарпатті поліція продовжує нести службу в посиленому варіанті з метою охорони громадського порядку та забезпечення законності виборчого процесу.

 

Як повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Андрій Рубель, упродовж «виборчої» доби 21 липня в поліцію Закарпатської області надійшло 66 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, з них 16 – уже після завершення процесу голосування.

Усі вони зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень. 

За виявленими фактами розпочато 4 кримінальні провадження: за неправдиве повідомлення про замінування виборчої дільниці в с.Середнє на Ужгородщині (ст.259 Кримінального кодексу України), за фактами неправомірного використання виборчих бюлетенів (ст.158-1 ККУ) - Рахів та Іршава, а також за ст.345-1 ККУ (Погроза або насильство щодо журналіста) – по місту Мукачево. Також складено два адміністративні протоколи за ст.212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації). Решта інформації перевіряється. 

Загалом з початку виборів до Верховної Ради України в поліцію краю надійшло 269 заяв і повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За даними фактами розпочато 9 кримінальних проваджень, складено 36 адмінпротоколів. 

Поліція краю працюватиме в посиленому варіанті до 28 липня. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів