5 причин перейти на безготівковий розрахунок

5 причин перейти на безготівковий розрахунок
Все більше українців відмовляються від традиційних паперових грошей у побутових та бізнесових справах. Про це свідчить статистика Нацбанку: за перший квартал 2019 року частка безготівкових операцій зросла до 50%.

 

Ми розкажемо, чому люди віддають перевагу пластиковій картці перед готівкою.

1. Комфорт і економія часу

З банківською карткою про обридле запитання на касі «а гривню сімдесят три знайдете?» можна забути назавжди. Жодних копирсань у гаманці та в кишенях, поки черга за спиною нервує: провели по терміналу — і готово. Пара зекономлених хвилин в супермаркеті — лише приємна дрібниця.

Завдяки інтернет-банкінгу ви можете оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому, придбати вподобаний одяг чи техніку без обтяжливого ходіння по магазинах, забронювати готель і квитки. І робити такі приємні сюрпризи можна не тільки для себе, а й для рідних чи близьких друзів. А завдяки кешбек-сервісам ви ще й збережете частину грошей від покупки.

2. Різноманітність послуг

Ще кілька років тому банківською картою можна було розрахуватися переважно у великих магазинах та гіпермаркетах. Сьогодні ж термінали є чи не в кожному кіоску, ба більше — їх мають навіть продавці на виїзних фестивалях і ярмарках.

Безготівковий розрахунок — це не тільки обов'язковий шматок пластику. Продовжує здобувати популярність криптовалюта, зокрема й нашумілий у 2017 році біткойн. В Україні існує низка магазинів, де можна розрахуватися фіатними грошима, зокрема Tix24, AsicTrade, Hotmine і Bigmag.ua.

Послуги безготівкового розрахунку пропонують мобільні оператори абонентам передплаченого зв'язку. Зокрема, користувачі «Київстар» завдяки послузі «Смарт-гроші» можуть сплатити рахунки за інтернет та комуналку, купувати квитки та виводити гроші на банківську карту: https://money.kyivstar.ua/catalog/cashaout_card.

3. Безпека

Втрачений гаманець у більшості випадків передбачає й втрату наявної в ньому готівки — навіть якщо поліція спіймає крадія, шанс повернути купюри є не завжди. А ось при втраті картки ризик позбутися своїх збережень набагато нижчий. Зазвичай шахраям нічого робити зі шматком пластику, до якого невідомий пін-код, а ви будь-якого моменту, усвідомивши втрату, можете заблокувати картку через телефонний дзвінок та отримати нову. При оплаті карткою вам також не підсунуть фальшиву купюру і не стягнуть суму більшу, ніж зазначено в чеку.

Безготівковий рахунок може захистити не лише ваше фінансовий добробут, а й стан здоров'я. Паперові купюри та дрібні монети зберігають на собі справжнє різноманіття бактерій і мікробів. Невідомо, хто і коли тримав ці гроші у руках до вас. А використовуючи картки PayPass, вам навіть не потрібно торкатися терміналу.

4. Покупки будь-де і будь-коли

Можливості безготівкового розрахунку можуть непогано стати у пригоді в непередбачуваних ситуаціях. Неочікувано «накрився» телефон, а до зарплати ще нескоро? Саме час скористатися кредиткою, яка не лише «позичить» грошей у скрутний час, але й дає змогу придбати товар на виплат. Головне — не забути вчасно сплатити суму по кредиту наступного місяця, щоб уникнути великих відсотків.

5. Контроль витрат

Банки надають клієнтам детальні виписки щодо всіх транзакцій, які відбувалися з карткою. Тож ви у будь-який момент можете переглянути, що, коли і куди було витрачено, та спланувати свої витрати на наступний місяць. До того ж про більшість операцій з картою чи рахунком приходять СМС-сповіщення: ви відразу дізнаєтеся про нарахування відсотків за депозитом, переказ коштів тощо. У додатках ви також можете налаштувати щомісячні платежі, наприклад, оренду, і банк усе зробить за вас.

 

03 вересня 2019р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів