Чоловікам до уваги: як зекономити паливо під час далеких поїздок

Чоловікам до уваги: як зекономити паливо під час далеких поїздок
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Як заощадити на бензині під час автоподорожі

  1. Готуючись до автоподорожі, важливо заздалегідь переглянути ціни на бензин в Європі та зазначити у своєму автомаршруті місця найбільш вигідних заправок.
  2. Звичайно, вигідніше всього буде виїжджати з дому з повним баком. Також важливо подбати про те, щоб на під'їзді до кордону бак був повністю заправлений. Для цього краще заздалегідь дізнатися координати найближчої до кордону бензоколонки і теж відзначити її на своєму автомаршруті. Бензин біля кордону буде вже дорожче, але все одно вигідніше європейського після його переходу.
  3. Слід знати, що в європейських країнах паливо на автотрасі зазвичай коштує дорожче, ніж у місті.
  4. Оскільки поїздка передбачає кілька зупинок, то буде доцільно запланувати найдовший перегін до її початку. На довгій ділянці двигун встигне краще прогрітися, вийде в нормальний режим роботи, що при наступних стартах призведе до зменшення витрати палива. На довгих маршрутах такий підхід буде найбільш комфортним і для водія, і для пасажирів.

Способи економії палива

Готуючи автомобіль до великої подорожі, важливо врахувати всі ті нюанси, які допоможуть знизити витрату палива.

  1. Автомобіль повинен бути справний, а свічки та фільтри — свіжими. Звичайно, перед великою подорожжю найправильніше буде пройти ТО.
  2. Чим важче автомобіль, тим більші витрати палива. Кожні 50 кг вантажу викликають перевитрату палива приблизно на 5%. Тому, збираючи багаж для автоподорожі, звільніть багажник від непотрібного мотлоху і не беріть з собою нічого зайвого «на всякий випадок».
  3. Багажник на даху, зайві обважування-прибамбаси впливають на аеродинаміку і, відповідно, на витрату палива. Порожній багажник на даху збільшує витрату на 5%, повний — на 40%.
  4. Під час подорожі стежте за тиском в шинах, особливо в періоди різкого перепаду температур. Зниження тиску в шинах всього на 0,7 бар призводить до збільшення витрати палива на 6%, так і шини при цьому швидше зношуються.
  5. Уникайте пробок, в яких бездарно витрачається і бензин (до 30% перевитрати), і дорогоцінний час. До того, як висунутися в дорогу, краще перевірити майбутній відрізок шляху на наявність заторів, пов'язаних з ремонтом дороги і т. д., щоб вчасно вибрати оптимальну альтернативу.
  6. З тієї ж причини уникайте поїздок в години пік.
  7. Використовуйте навігатор — він і заблукати не дасть, позбавивши від намотування зайвих кілометрів, і короткий шлях вкаже, і пробки допоможе об'їхати.

Як знизити витрату палива на трасі

В першу чергу важливо дотримуватися певного стилю їзди — краще їхати спокійно, повільно і плавно, ніж різко рушати і гальмувати.

  1. Головний ворог гаманця на дорозі — занадто висока швидкість. Намагайтеся дотримуватися постійної швидкості не більше 110 км/год, тоді економія буде відчутною.
  2. Використовуйте криз-контроль. При сприятливій дорожній обстановці на відносно рівних ділянках він допоможе заощадити паливо, завдяки обмеженню кількості прискорень.
  3. Зменшення витрати палива сприяє плавний розгін. Також корисно гальмувати не педаллю, а завчасно сповільнюватися, щоб машина котилася по інерції. Основний принцип такий: чим рідше ви використовуєте гальма, тим менше витрата. Досвідчені водії стверджують, що спокійний і плавний стиль їзди економить їм 25% палива!
  4. Рухаючись у щільному потоці, утримуйте таку дистанцію до попереду автомобіля, що йде, якої буде достатньо для продовження нехай і повільного, але невпинного руху без гальмування до повної зупинки. Це дозволить витратити значно менше палива.
  5. Під час руху тримати вікна закритими. При відкритих вікнах витрата палива збільшується на 5-7%.
  6. Не включайте без потреби електроприлади. Залишений без потреби включеним кондиціонер здатний забрати від 5 до 15% бензину. Також як не потрібна в даний момент піч, обігрів заднього скла, дзеркал і т. д.
  7. Слідкуйте за показаннями тахометра. З розумним зменшенням кількості обертів двигуна за хвилину зменшується витрата палива.

Джерело: Ukr.Media

 

12 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів