"По той бік сонця": в Ужгороді презентують дебютний роман Ксенії Фукс

"По той бік сонця": в Ужгороді презентують дебютний роман Ксенії Фукс
У вівторок, 24 вересня о 13:00 в Закарпатській ОУНБ ім.Ф.Потушняка презентують дебютний роман Ксенії Фукс „По той бік сонця” .

 

На презентації свого дебютного роману «По той бік сонця» (Видавництво „Темпора“) на Київському Арсеналі 25 травня 2019 року молода українська письменниця Ксенія Фукс зазначила, що вважає проблематичним той факт, що тема психологічних захворювань замовчується в Україні, і через це важливо почати відкрито про них говорити в українському суспільстві.

Центральною темою дебютного роману Ксенії стали сприйняття суспільством людей з психологічними захворюваннями та самоідентифікація пацієнтів, які опинилися в психіатричних лікарнях. Головна героїня книги «По той бік сонця», від чиєї особи ведеться розповідь, потрапляє в психіатричне відділення однієї з німецьких клінік. Героїня бореться з депресією, яка відняла в неї всі сили працювати, кохати, зустрічатися з друзями; головна героїня НЕ хоче ні їсти, ні читати, ні виходити з дому, ні вставати з ліжка, і по суті, навіть жити. Клініка — її остання надія на порятунок. З моменту, коли вона опиняється в стінах лікарні і здає в приймальні всі гострі предмети, починається її довгий шлях одужання. В клініці вона знайомиться з іншими пацієнтами, палить з ними на лікарняному балкончику та веде розмови, які змінюють її погляд на багато речей. Дуже точно та мужньо авторка описує деякі частково прикордонні стани героїв книги, які опинилися десь між небажанням жити й бажанням зрозуміти, навіщо жити.

Обрана авторкою тема й манера розповіді, що таке бути в депресії, як це „чути голоси“, чому так важлива психотерапія — абсолютно нові для українського книжкового ринку і тому викликали неабиякий інтерес читачів, гостру дискусію на Книжковому Арсеналі й подяку від багатьох тих, хто зізнавався, що в них депресія, але боявся розповісти про це своїм близьким.

Буктрейлер:

Про авторку: Ксенія Фукс (нар. 1988 р. у м. Донецьк) - громадська активістка, художниця, головна редакторка та співзасновниця україно-німецького журналу „Gel[:b]lau“, голова та співзасновниця ГО „Українське Ательє Культури та Спорту“ в м. Штутгарт. Закінчила Донецький Національний Університет за фахом "Англійська мова та література“ та Штутгартський Університет Медіа за фахом "Реклама та маркетингові комунікації“. Лауретка літературного конкурсу Смолоскип-2018 р. за роман „По той бік сонця“. Живе в Штутгарті, любить мистецтво, подорожі та кроликів.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів