Сьогодні в Ужгороді акторка Олена Дудич у виставі-потрясінні «Маргарита й Абульфаз»: 18.00, драмтеатр

Сьогодні в Ужгороді акторка Олена Дудич у виставі-потрясінні «Маргарита й Абульфаз»: 18.00, драмтеатр
Нагадуємо: в Ужгороді проходить Другий міжнародний фестиваль моновистав «Монологи над Ужем». Організатори – Ужгородська міська рада, газета «Неділя. Закарпатські новини», за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА, Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру, Закарпатського академiчного обласного театру ляльок та Ужгородського коледжу культури та мистецтв. Цьогорічне свято театру збере не тільки українських акторів, а й гостей із Польщі, Грузії, Білорусі, Молдови та Вірменії. Загалом на «Монологах над Ужем» покажуть 12 захопливих постановок

 

Сьогодні, четвер, 19 вересня, Львівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича (м. Дрогобич) та акторка Олена Дудич у виставі-потрясінні «Маргарита й Абульфаз» (за книгою лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич «Час Sekond-Нand», режисерка – Ірина Мельник). Історія про велику силу кохання стикається з руйнацією самого поняття «людина». Геноцид вірменів у Баку 1990 року, жахи погромів, пожежі, вбивства… Чи може міжнаціональна ненависть стати на заваді коханню між вірменкою та азербайджанцем? Початок – о 18:00 на Малій сцені облмуздрамтеатру.

Також цього дня о 19.30 у театрі «Бавка» у моновиставі «Їхня сестра» (Л.Векеманс) акторка Нора Бадалян (Єреван, Вірменія).

Героїня - персонаж античної міфології, Ісмена, донька Едіпа, сестра Антігони. В культурній пам’яті людства Ісмена залишилась сестрою без Вчинків. П’єса Лот Векеманс – це своєрідне оправдання Ісмени, автор дає право голосу традиційно безголосій, тихій героїні. Античний міф проходить через досвід  психологічної драми двадцятого століття, драматург показує дівчинку, яка мріяла зберегти своє життя в світі катастроф. Ісмена – людина сучасного  світу, яка пережила війни, екологічні катастрофи, революції. Світу, в якому поняття героїчного отримало  нове забарвлення. Не Антігона, яка здійснила безглуздий подвиг заради принципу і, яка загинула, як докір у розквіті сил, а Ісмена, яка  вижила, стає символом мужності в сучасних реаліях.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів