«Чому люди не…»? та виставу «FRIDА» презентують сьогодні в рамках "Монологів над Ужем"

«Чому люди не…»? та виставу «FRIDА» презентують сьогодні в рамках "Монологів над Ужем"
Нагадуємо: в Ужгороді проходить Другий міжнародний фестиваль моновистав «Монологи над Ужем».

 

Організатори – Ужгородська міська рада, газета «Неділя. Закарпатські новини», за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА, Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру, Закарпатського академiчного обласного театру ляльок та Ужгородського коледжу культури та мистецтв. Цьогорічне свято театру збере не тільки українських акторів, а й гостей із Польщі, Грузії, Білорусі, Молдови та Вірменії. Загалом на «Монологах над Ужем» покажуть 12 захопливих постановок.

У п’ятницю, 20 вересня, на малій сцені облмуздрамтеатру імені братів Шерегіїв представлять театральний проєкт «Theatrum MUNDI» із Чернігова. У моновиставі «Чому люди не…»? (драматург Сергій Астраханцев) актор Микола Бичук роздумуватиме про питання, яке задаємо собі найчастіше – «Чому?» Історія молодої людини, яка заплуталася в життєвому вирі і розчарувалася в ньому. Чи потрібна втеча і як знайти новий сенс? Про день, який перевертає життя з ніг на голову. Режисер – Євген Сидоренко. Початок – о 18.00.

Також о 19.30 у ляльковому театрі «Бавка» презентують одну з кращих постановок Києва, виставу «FRIDА» (Скажена Голубка) драматурга Тетяни Іващенко (режисер-постановник – засл. арт. України Людмила Колосович) – спільний мистецький проєкт Національного Центру Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса та Театру «SOLO». Акторки Анжеліка Драпіковська та Ольга Тихоненко розкажуть про божевільну історію кохання мексиканської художниці Фріди Кало до свого чоловіка Дієго Рівери, який постійно зраджував її, доводив до самознищення, емоційного вигорання. І лише мистецтво рятувало покинуту Фріду, коли та створювала свої фантастичні полотна. Паралель обох грандіозних захоплень жінки емоційно існує у виставі.

 

20 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів