Заява міністра Балоги

Заява Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктора Балоги щодо приватизації експертно-технічних центрів Держпромгірнагляду

 

Останнім часом певними колами поширюється думка щодо необхідності приватизації експертно-технічних центрів Держпромгірнагляду МНС України. Ці центри були засновані понад десять років тому через необхідність створення системи технічної підтримки державного нагляду у сфері охорони праці.
За роки існування вони перетворилися на інженерні центри, діяльність яких насамперед спрямована на технічну підтримку державного нагляду, забезпечення виробничої безпеки шляхом проведення діагностування обладнання, експертизи проектів, навчання з питань охорони праці тощо.
Приватизація ЕТЦ, метою якої є отримання прибутку за будь-яку ціну, може призвести до руйнації створеної та чітко функціонуючої системи і, як наслідок, до погіршення стану промислової безпеки та збільшення виробничого травматизму.
З метою недопущення вищезазначеної ситуації та задля того, щоб покласти край спробам такої руйнації, Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи категорично заперечує проти приватизації державних підприємств – експертно-технічних центрів.

 

27 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів