В Ужгороді – урочистості з нагоди 75-річниці визволення України та Закарпаття від нацистських окупантів

В Ужгороді – урочистості з нагоди 75-річниці визволення України та Закарпаття від нацистських окупантів
Урочистості та покладання квітів до пам'ятників «Україна – визволителям», «Добровольцям Закарпаття - учасникам Другої світової війни» та на Пагорбі Слави з нагоди 75-річниці визволення України та Закарпаття від нацистських окупантів відбулися сьогодні, 28 жовтня, в Ужгороді.

 

Традиційно спочатку керівники області, міста, правоохоронних та контролюючих органів, представники ветеранських організацій, військовослужбовці поклали квіти до монументу «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні.

Згодом кошики, вінки та букети квітів поклали також до монументу «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни» біля готелю «Закарпаття» та до Вічного вогню на Пагорбі Слави.

Урочистості проходили під музичний супровід духового оркестру, виконувався Державний гімн України, на кордоні та на Пагорбі Слави пролунали залпи військового салюту.

Як відомо, з 2009 року для вшанування пам’яті про героїчну участь українського народу в Другій світовій війні за указом президента 28 жовтня відзначається як День визволення України від фашистських загарбників.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів