Верховна Рада заборонила суцільні вирубки лісів на Закарпатті

Верховна Рада заборонила суцільні вирубки лісів на Закарпатті
Законом забороняється будь-яке суцільне вирубування дерев, зокрема, в оздоровчих цілях.

 

Верховна Рада України у другому читанні та в цілому ухвалила закон про запровадження мораторію на суцільну вирубку лісів на схилах Українських Карпат. За відповідний закон 30 жовтня проголосував 301 депутат.

Зазначається, що законом відновлюється мораторій на суцільну вирубку лісу у Карпатах, який діяв до 2011 року. Депутати зазначають, що після припинення цього мораторію екологічна ситуація у Карпатах погіршилася.

Законом забороняється будь-яке суцільне вирублювання дерев, зокрема й в оздоровчих для лісу цілях. Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів.

При цьому наголошується, відповідно до законодавчих змін, які передбачено цим законопроектом, стане можливим проводити тільки вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування і оздоровлення лісів у ялицево-букових деревостанах на крутих схилах у лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

«Цей законопроект спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями», — йдеться у пояснювальній записці до закону.

zaxid.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів