Як на Закарпатті лісівники прокладають "дороги життя" (ВІДЕО,ФОТО)

Як на Закарпатті лісівники прокладають "дороги життя" (ВІДЕО,ФОТО)
Ні для кого не є секретом, що Закарпаття це край лісу, адже наша область посідає перше місце за лісистістю та запасами деревини в Україні. Іншими словами – більше половини площі області вкриває густий ліс. Тож для охорони та захисту лісу, дороги у лісових фондах, життєво необхідна річ.

 

Щороку закарпатські лісівники проводять комплекс заходів, спрямованих на будівництво та догляд за вже існуючими лісовими артеріями. Чому важливо розвивати дорожню інфраструктуру у лісових масивах?

Відповідь доволі проста, адже враховуючи вкрай важкий ландшафт області, дорога несе у собі важливе комунікаційне значення для самих закарпатців. Тому лісівники намагаються щороку розбудовувати лісові артерії покриваючи витрати з власних прибутків. Сьогодні лісова дорога це не тільки шлях до ведення лісового господарства, але й важливий елемент протипожежного захисту, адже нерідко дістатись епіцентру пожежі, лісівники та пожежники мають змогу саме завдяки лісовій дорозі.

Також кожна нова лісова дорога збільшує кількість відвідувачів у лісі, які мають змогу у найкоротші терміни як пішки так й автомобілями дістатись до запланованого місця. Розбудова лісових артерій допомагає розвивати туристичний потенціал краю. За останні роки саме лісові дороги зуміли з’єднати не тільки села але й цілі райони у віддаленій гірській місцевості. Прикладом для цього слугує лісова дорога між Міжгірським та Тячівським районами, а також відновлення історичної “Брусиловської дороги”. Це дало змогу як місцевому населенню так й туристам заощаджувати свій час на подорожах мальовничим Закарпаттям.  

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів