Мер Ужгорода зустрівся з представниками делегації зі словацького міста Кошице

Мер Ужгорода зустрівся з представниками делегації зі словацького міста Кошице
Очолив делегацію міський голова Ярослав Полачек.

 

Найперше Богдан Євстафійович відзначив, що дуже цінує співпрацю між нашими містами-побратимами – Ужгородом та Кошице, які єднає давня дружба. Висловив сподівання, що вона й надалі розвиватиметься, зокрема щодо залучення європейських коштів для реалізації спільних проєктів.

Ярослав Полачек у статусі міського голови вперше з візитом в Ужгороді, розповів, що вже рік, як на посаді, протягом цього часу приділяв більше уваги вирішенню питань у Кошице, однак міжнародна співпраця – важливий напрям, тому візит, зокрема, до Ужгорода, пов'язаний з бажанням поділитися своїм досвідом та перейняти позитивні напрацювання ужгородців.

Зокрема, гостей вразив Центр надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради, їм дуже сподобалося, як міська влада попрацювала, щоб створити комфортні умови для надання послуг громадянам. Зараз у Кошице також проводять реконструкцію приміщення, де проводитимуть прийом громадян, тому у цьому напрямку, вважає гість, досвід ужгородців буде дуже доречним.

Також Ярослав Полачек запросив міського голову Ужгорода 9 грудня до Кошице, яке цьогоріч має статус європейської столиці волонтерства, де передадуть естафету наступному місту, що удостоїться цієї відзнаки. Це подія європейського рівня, відзначатимуть кращих волонтерів Словаччини.

Під час зустрічі йшлося і про те, що Ужгород і Кошице зможуть взяти участь у спільних грантових проєктах Норвезького фінансового механізму та програми транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна».

Провели сьогодні і спільну зустріч керівників структурних підрозділів Ужгородської міської ради та Кошицької міської ради – обговорили можливості подальшої співпраці у галузях культури, освіти, медицини, транспортної інфраструктури, збереження довкілля, культурної спадщини і підготовки спільних проєктів.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

 

27 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів