На Закарпатті підвищилися рівні води у річках

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: В зв’язку з очікуванням відновлення опадів у вигляді дощу та продовження сніготанення на річках області очікується відновлення підвищення рівнів води у верхів’ях та середніх течіях та утримання високих рівнів води в нижніх течіях річок Боржава, Латориця і Стара. 30-31 грудня внаслідок добігання паводкової хвиля у пониззі Латориці триватиме ріст рівнів води на 2,5-3,5 м, що супроводжуватиметься виходом води на заплавні території.

 

Протягом дня 29 грудня по області пройшли дощі 1-7 мм, температура повітря протягом дня знизились до 0-1о тепла, на високогір’ї до 4о морозу. У верхів’ях та середніх течіях річок пройшли максимальні рівні і відмічалось поступове їх зниження. На річках Латориця–Чоп та Тиса–Вилок відбувалось добігання паводкової хвилі з верхів’їв і підвищення рівнів води за день на 130-136 см відповідно.
Протягом ночі 30 грудня спостерігалась хмарна погода, переважно без опадів. Температура повітря від 1о тепла до 3о морозу. Вночі до 05:00 години ранку пройшли максимальні рівні в нижніх течіях річок центральної та західної частини області і склали: р. Тиса-Вилок (- 53 см), р. Боржава–Шаланки (642 см), р. Латориця–Чоп (400 см). Вихід води на заплаву відбувся лише на р. Боржава-Шаланки.
Підтоплень населених пунктів та сільськогосподарських угідь не зареєстровано.
Протягом дня 30 грудня прогнозуються сильні опади у вигляді дощу, в горах з мокрим снігом. В зв’язку опадами очікується формування паводкової хвилі у низинній течії рік Тиса, Латориця, Боржава з виходом води на заплаву, заповненням міждамбового простору та заплавних територій.
ШТОРОМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Вдень 30 грудня та вночі 31-го грудня по області очікуються сильні дощі, посилення південно-західного вітру до 15-20 м/с, на високогір’ї до 25-30 м/с.
ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: В зв’язку з очікуванням протягом 30-31 грудня відновлення опадів у вигляді дощу та продовження сніготанення на річках області очікується відновлення підвищення рівнів води у верхів’ях та середніх течіях на 0,5-1,5 м (над поточними значеннями) та утримання високих рівнів води в нижніх течіях річок Боржава, Латориця і Стара.
30-31 грудня внаслідок добігання паводкової хвиля у пониззі Латориці триватиме ріст рівнів води на 2,5-3,5 м, що супроводжуватиметься виходом води на заплавні території.
За прогнозами Українського Гідрометеоцентра 31 грудня – 01 січня буде хмарна погода з проясненням. Дощ з переходом в сніг та слабкий сніг. Вітер південно-східний 7-12 м/с, місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 31-го 2° тепла - 3° морозу, 01 січня 3-8° морозу, вдень 2° морозу - 3° тепла, в горах вночі 31-го – 1-6° морозу, вдень 2° морозу - 3° тепла.
2-го січня без істотних опадів. Температура протягом доби 3° морозу -3° тепла.
На перевалах проїзд в напрямку Львівської та Іванофранківської областей забезпечений. На Ужоцькому, Яблунецькому, Торунському, Латірському та Абранському перевалах покриття мокре. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття доріг мокре. На гірських ділянках доріг місцями ожеледиця. На перевалах та автодорогах області чергує 98 одиниць техніки та 271 працівник дорожніх служб.
Найтепліше впродовж минулої доби було в містах Берегово та Ужгород (8 С), найхолодніше – вночі на полонині Плай (- 1 С). Найбільша кількість опадів за минулу добу випала в околицях селища Великий Березний та полонини Плай (24 мм). Найбільша висота снігового покрову (43 см) спостерігається на полонині Плай, за минулу добу вона зменшилася на 11 см.
Найтепліше 29 грудня в Ужгороді було зафіксовано в 2005 році (8 С), найхолодніше – у 1948 році (- 20,8 С), повідомили з Центру громадських зв’язків Головного управління МНС України в Закарпатській області.

 

30 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів