Про перерахунок - з перших уст: закарпатцям розказали, кому і наскільки підвищать пенсії

Про перерахунок - з перших уст: закарпатцям розказали, кому і наскільки підвищать пенсії
Про перерахунок пенсій з 1 грудня 2019 року ішлося сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

Як розповіла начальниця ГУ ПФ України в Закарпатській області Анастасія Пентек, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 грудня 2019 року зріс прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, – з 1 564  до 1 638 гривень.

У зв’язку з цим з 1 грудня ц. р. проведено автоматичний перерахунок пенсій окремим категоріям громадян. Перерахунку підлягали мінімальні розміри пенсій, а також підвищення, надбавки та доплати, які встановлені до пенсій та які залежать від розміру прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність.

Підвищено пенсії:

– за особливі заслуги перед Україною;

– ветеранам війни;

– жертвам нацистських переслідувань;

– мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни;

– мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

З 01.12.2019 року надбавка, передбачена Законом України «Про донорство крові та її компонентів», яка встановлюється у розмірі 10% від прожиткового мінімуму на одну особу, становитиме 202,70 гривень.

Розмір мінімальної пенсії за віком з 1 грудня ц. р. становить 1638 гривень (тобто збільшився на 74 гривні).

Максимальний розмір пенсійної виплати – 16380 гривень, тобто 10 мінімальних пенсій.

Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, здійснюється після звільнення їх із роботи.

Не змінюються з 1 грудня окремі надбавки та підвищення, встановлені до пенсій у твердому розмірі, зокрема: дітям війни (66,43 грн.), додаткові пенсії постраждалим від Чорнобильської катастрофи I, IІ, III, IV категорій, інші.

З 1 грудня перераховано пенсії 198,3 тисячі закарпатців.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів