Шпаргалка для господинь: що можна приготувати на Новий рік?

Салат на новорічний стіл

Традиційні салати будуть практично в кожному будинку, проте одноманітність може втомити, тому варто звернути увагу на нові оригінальні рецепти.
Склад:
- 
	
куряча грудка;
 - 
	
чорнослив;
 - 
	
сир;
 - 
	
червона салатна цибуля;
 - 
	
варені яйця;
 - 
	
волоські горіхи;
 - 
	
свіжі огірки;
 - 
	
майонез;
 - 
	
сіль;
 - 
	
свіжий кріп;
 - 
	
журавлина.
 
Кількість інгредієнтів господині зможуть визначити самостійно, залежно від кількості запрошених гостей.
Приготування:
Спочатку треба зварити куряче м'ясо до готовності, а для того, щоб воно не стало сухим, варити потрібно недовго. Великі шматки філе найкраще покласти в киплячу підсолену воду з улюбленими спеціями, дочекатися, поки вода знову закипить, вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і почекати 20 хвилин.
Курячі або перепелині яйця відварити круто, остудити в холодній воді, почистити.
Цибулю і м'ясо нарізати невеликими кубиками, огірки і чорнослив — смужками середньої довжини. Сир твердих сортів натерти на дрібній тертці.
Шари салату:
- 
	
м'ясо;
 - 
	
цибуля;
 - 
	
чорнослив;
 - 
	
огірки;
 - 
	
яйця;
 - 
	
сир;
 - 
	
подрібнені горіхи.
 
Зверху салат прикрасити зеленню кропу і ягодами журавлини. Майонез або інший соус додати за смаком. Після приготування салат прибрати в холодильник на півгодини, щоб він настоявся і просочився соусом.
Гаряча страва на Новий рік 2020

Красива і смачна основна страва потішить оригінальною подачею і прикрасить будь-яке новорічне свято.
Склад:
- 
	
свинина — 400 грамів;
 - 
	
куряче філе — половина грудки;
 - 
	
морква — 1;
 - 
	
цибуля ріпчаста — 1;
 - 
	
сир твердих сортів — близько 7 грамів;
 - 
	
печериці — 7 середніх грибів;
 - 
	
часник — 2-3 зубки;
 - 
	
лимонний сік;
 - 
	
пір'я зеленої цибулі;
 - 
	
кріп;
 - 
	
соєвий соус;
 - 
	
гірчиця;
 - 
	
рослинна олія;
 - 
	
улюблені спеції для м'яса (можна використовувати орегано, базилік, суміш перців);
 - 
	
сіль;
 - 
	
майонез.
 
Приготування:
Промите і обсушене м'ясо свинини нарізати на кілька стейків, відбити молотком з обох сторін, натерти сумішшю спецій і солі. Куряче м'ясо нарізати на невеликі смужки, скласти в миску, посолити, додати спеції.
Обидва види м'яса маринують так: в окремій ємності змішати кілька столових ложок соєвого соусу, по чайній ложці гірчиці і лимонного соку, 2 столові ложки рослинної олії, перемішати. М'ясо на півгодини залишити в маринаді. Цибулю нарізати кубиками, моркву потерти на середній тертці, дрібно порубати часників. Від грибів відокремити ніжки, дрібно порізати, з'єднати з овочами на розігрітій сковороді і підсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Капелюшки грибів відварити в підсоленій киплячій воді приблизно 3 хвилини, охолодити і дати стекти зайвій воді. Сир натерти на дрібній тертці, додати до нього подрібнену зелень і трохи часнику, нафарширувати сумішшю капелюшки печериць.
Овальну жаростійку миску застелити фольгою так, щоб її краї вільно звисали, помістити в неї свинячі стейки. Краї м'яса також повинні звисати з країв миски. Всередину покласти кілька ложок пасерованих овочів, потім грибні капелюшки, після цього — куряче м'ясо. Завершальним шаром будуть пасеровані овочі. Все це накривається свинячим м'ясом.
М'ясо накривається фольгою, а потім відправляється в розігріту до 180 С духовку на 40 хвилин. Після цього фольгу знімають і відправляють м'ясо підрум'яниться в вимкнену духовку на 15 хвилин. Після того, як м'ясо трохи охолоне, прикрасити на свій розсуд.
Десерт на Новий рік Щура

На новорічному столі не обійтися без десерту, і у 2020 році можна побалувати близьких печивом, що тане в роті.
Склад:
- 
	
вершкове масло — 35-40 грам;
 - 
	
молоко — 40 мл;
 - 
	
цукор — 50 грамів;
 - 
	
борошно — 75-80 грам залежно від того, скільки вбере в себе тісто;
 - 
	
картопляний крохмаль — 70-75 грам;
 - 
	
ванілін — за смаком;
 - 
	
розпушувач тіста — половина чайної ложки;
 - 
	
яєчні білки — 5;
 - 
	
цукрова пудра — приблизно 80 грамів;
 - 
	
маршмелоу за кількістю отриманого печива;
 - 
	
харчові барвники.
 
Приготування:
Борошно, розпушувач, крохмаль дбайливо перемішати в окремій ємності.
Розтоплене заздалегідь вершкове масло з'єднати з цукром, ваніліном і перемішати до розчинення цукру, щоб вийшла кремоподібна структура. В отриману суміш додати половину борошна з розпушувачем і крохмалем, перемішати, влити молоко, знову перемішати і додати борошно.
Замісити тісто, надати йому форму кулі, розкачати між листами пергаменту або пекарським папером до товщини 0,5 см. Круглими формами зробити заготовки печива і на пергаменті відправити в духовку (180 С) на 10-12 хвилин. Готове печиво виходить світлим. Його виймають і дають охолонути.
Опісля приступають до приготування глазурі. Для цього яєчні білки і цукрову пудру збивають до одержання білосніжної маси. На печиво викладають отриману глазур приблизно по чайній ложці і ставлять на кожне по маршмелоу. Як тільки глазур висохне, зефіри розписують харчовими барвниками, перетворюючи їх в маленьких сніговиків.
Джерело: Ukr.Media
До теми
- Закарпатські патрульні нагадують: відволікатися на гаджети, керуючи автівкою - небезпечно
 - Податкова знижка: до повернення з бюджету закарпатцями задекларовано на 3,6 млн грн більше, ніж минулого року
 - Відсьогодні, 1 листопада, документи для відстрочки прийматимуться лише через Резерв+ чи ЦНАП
 - До уваги споживачів! У "Закарпаттяоблнерго" триває період передавання показників лічильника за жовтень
 - Планові відключення світла на Закарпатті: де дізнатися свою чергу
 - До уваги закарпатців! Графік відключення світла на завтра, 31 жовтня
 - Послуга "єМалятко" знову працює на Закарпатті та ще у шести областях
 - Рак сечового міхура сучасні ризики та методи лікування
 - Сьогодні, 28 жовтня, запрацює нова система контролю в’їзду/виїзду в ЄС у більшості пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні
 - Закарпатські патрульні закликають: носіть світловідбивачі — це може врятувати життя!
 - На Закарпатті розпочали вакцинацію диких тварин проти сказу
 - Міжміські перевезення залізничним транспортом – які права мають пасажири
 - Знайомства в Інтернеті: як не стати жертвою шахраїв
 - «Схилами полонини Боржави»: відкрито реєстрацію на пізнавальну подорож для дітей
 - На Закарпатті розпочали перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон
 - ЄСВ для ФОПів: що змінилося з 1 жовтня – роз'яснюють закарпатські податківці
 - До уваги водіїв! Із 6 жовтня перекриють міст на дорозі Ужок – Нижні Ворота: дивіться схему об’їзду
 - Закарпатські патрульні нагадують водіям про загальні вимоги до номерних знаків
 - Закарпатські громади можуть отримати підтримку енергоефективних проєктів
 - Як сплатити штраф за порушення ПДР?
 

До цієї новини немає коментарів