Проєкт бюджету Закарпаття-2020: чому буде менше грошей і куди спрямують те, що лишиться?

Проєкт бюджету Закарпаття-2020: чому буде менше грошей і куди спрямують те, що лишиться?
Основні позиції головного фінансового документу Закарпатської області на наступний рік обговорювали вчора депутати під час засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради під головуванням Андрія Андріїва. Озвучуємо коротко основні позиції, які прозвучали.

 

Проєкт поданий вчасно, оприлюднений згідно з чинним законодавством. Як прозвучало під час засідання комісії, область матиме набагато менше фінансового ресурсу порівняно з минулим роком. Але цьому є пояснення. Приміром, зменшені суми по пільгах і субсидіях, допомога будинкам сімейного типу, допомога дітям-сиротам тощо – фінансування цих видатків буде здійснюватиму напряму з Мінсоцпраці.    

Близько 50 % обласного бюджету будуть спрямовані на галузь охорони здоров’я.

Діятиме в 2020 році в Закарпатті 50 обласних програм, загалом на їхнє фінансування передбачено 208 млн грн. У наступному році в області діятиме у разі схвалення й нова Програма розвитку місцевого самоврядування.

Обговорювали депутати освітянську субвенцію, спрямовану на зміцнення матеріально-технічної бази, на проблему, що виникла у Виноградівському районі, де в результаті непорозуміння використано всього 3-4% цієї субвенції, більшість коштів повернеться до державної казни.

Проте є й позитивна інформація: наявний серйозний ресурс по освітній субвенції, яка є перехідною на 2020 рік, загалом йдеться про суму в межах 100 млн грн, які мають бути спрямовані на придбання обладнання для їдалень, закупівлю шкільних автобусів, санвузли, меблі тощо.

Закладено в бюджеті-2020 зростання доходів по ПДФО на 26 % – але це виключно за рахунок збільшення зарплат.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів