"Щедрий" українець "подарував" закарпатським митникам 303 літри іспанського вина (ФОТО)

"Щедрий" українець "подарував" закарпатським митникам 303 літри іспанського вина (ФОТО)
Напередодні, 17 грудня 2019 року, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби припинено переміщення через митний кордон алкогольних напоїв іноземного виробництва з порушенням митних правил.

 

Незаконно ввозив в Україну вино наш співвітчизник, який повертався з Іспанії на автомобілі «Volkswagen CRAFTER». Проходив митний контроль громадянин по каналу «червоний коридор».

У декларації, яку громадянину запропонували заповнити митники, українець вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб та наявність у нього 10 місць супроводжуваного багажу з особистими речами. При усному опитуванні громадянин підтвердив відомості, вказані ним у митній декларації та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

В ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина України окрім особистих речей митники виявили: 45 літрів вина червоного «Libertario», торговельної марки «LA MANCHA»; 67,5 літрів вина білого ігристого (брют) «Blue», торговельної марки «RONDEL»; 40,5 літрів вина білого ігристого (напівсухе) «Oro», торговельної марки «RONDEL»; 72 літри вина білого ігристого (екстра брют), торговельної марки «ARESTEL»; 79,5 літрів вина червоного «VALDEPENAS», торговельної марки «PATA NEGRA». Все виявлене вино іспанського виробництва.

Вартість вилучених алкогольних напоїв потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Громадянин України не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які обмежені до ввезення та в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, 2 пляшки вина пропущено громадянину України через митний кордон, а решту вилучено до рішення суду.

Закарпатська митниця Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів