Поліція Закарпаття готова до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів до ОТГ

Поліція Закарпаття готова до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів до ОТГ
Працівники Головного управління Нацполіції у Закарпатській області у координації з іншими органами МВС забезпечують публічну безпеку та правопорядок під час передвиборної кампанії на місцевих виборах до ОТГ. Правоохоронці нагадують, що за будь-які маніпуляції під час виборчого процесу порушникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Сьогодні, 19 грудня, у Головному управлінні Нацполіції області відбувся брифінг щодо готовності поліції Закарпаття до забезпечення правопорядку під час проведення виборів до об`єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, на території Закарпатської області налічується 15 територіальних громад, із них 9 – новоутворені. Саме в них у неділю, 22 грудня, відбудуться перші вибори голів селищних чи сільських рад, а також вибори депутатів до місцевих рад. Йдеться про шість районів Закарпаття: Ужгородський, Мукачівський, Берегівський, Іршавський, Великоберезнянський та Свалявський. Окрім цього, у Полянській ОТГ (Свалявський район) відбудуться довибори депутатів, у зв`язку з приєднанням до громади ще одного населеного пункту.

Зараз у Головному управлінні Нацполіції та відповідних районах працює Ситуаційний центр, який координує діяльність підрозділів поліції, що забезпечують правопорядок під час передвиборної кампанії та виборчого процесу. У день голосування поліцейські працюватимуть у посиленому режимі. Наряди правоохоронців нестимуть службу поблизу місць розташування дільниць, аби вчасно реагувати на заяви про події та не допускати протиправних дій.

Однак, незважаючи на застереження з боку поліції, учасники виборчого процесу – громадяни, члени, секретарі та голови дільничних комісій –вдавались до маніпуляцій під час минулих виборів у 2019 році.

Відтак порушення були зафіксовані у Мукачівському, Рахівському, Тячівському районах. Загалом, було відкрито 26 кримінальних проваджень, 15 з них скеровано до суду для прийняття відповідного законного рішення, ще у трьох кримінальних провадженнях триває слідство.

Працівниками поліції області було зафіксовано найбільше порушень виборчого законодавства за неправомірне використання виборчих бюлетенів (ст.158 Кримінального кодексу України). Кримінальну відповідальність також передбачено за перешкоджання здійсненню виборчого права (ст.157 Кримінального кодексу України), підкуп виборців (ст.160 Кримінального кодексу України), за що передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі строком від 5 до 7 років.

Завдання правоохоронців залишається незмінним – забезпечити безпеку громадян та законність під час виборів.

«Поліція Закарпаття на належному рівні готова до забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення виборів до об’єднаних територіальних громад. Разом з тим звертаємось до мешканців краю, які братимуть участь у місцевих виборах, негайно повідомляти до поліції про будь-які порушення виборчого права», - наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Олександр Канцідайло.

Усі звернення про можливі порушення передвиборчої кампанії та у день волевиявлення громадян ретельно розглядатимуться для прийняття відповідних законних рішень.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів