Укладено договір про трансляцію культурного надбання Закарпаття

Укладено договір про трансляцію культурного надбання Закарпаття
У 2019 році за підтримки Українського культурного фонду в рамках реалізації грантової програми КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР створив веб-ресурс «Онлайн Хаб для  нематеріальної культурної спадщини Закарпаття».

 

У ході роботи над проєктом створено вісім  документальних фільмів про найяскравіші елементи самобутньої культури нашого краю, зокрема про великоберезьке перебірно-човникове ткацтво,  гуцульське вовноткацтво, лозоплетіння, народне музикування, ковальство, Петрівську субітку, а також про гуцульську бриндзю та колочавську ріплянку.

Днями КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР в особі директора Ганни Дрогальчук та Філія публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України «Закарпатська регіональна дирекція» в особі менеджера Філії Мирослава Поляковського уклали й підписали ліцензійний договір.

Згідно документу Центр культури надає телерадіокомпанії права на публічне сповіщення згаданих вище документальних фільмів. Багатосерійна телевізійна програма під назвою «Унікальний край» буде транслюватись на «UA: Перший», «UA: Закарпаття» та на телеканалах усіх інших філій суспільного телебачення протягом трьох років.

Приємного перегляду фільмів, що презентують багатогранне культурне надбання Закарпаття, інформує провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР Володимир Мишанич.

 

09 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів