Відбулися загальні збори Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України: що обговорили?

Відбулися загальні збори Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України: що обговорили?
Як відзначив голова регіонального відділення – Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Асоціація відіграє дуже велику роль у відстоюванні інтересів громад. До прикладу, лише серед останніх здобутків – щодо сплати забудовниками пайових внесків, які йдуть на розвиток інфраструктури міст, місцеві бюджети і надалі отримують надходження від акцизу на пальне та тютюн, збільшено окремі субвенції тощо.

 

Результат дій АМУ у бюджетному процесі – 48,5 млрд грн. до місцевих бюджетів у 2020 році. Висококваліфіковані фахівці, експерти аналізують нормативні документи, законодавчі ініціативи, допомагають обирати найефективніші шляхи для якісних змін на місцях. На сьогоднішніх зборах також оголосили подяки: Івану Ревтію – який впродовж кількох років був виконавчим директором регіонального відділення АМУ, консультанці з бюджетних питань Юлії Траньович та заступниці виконавчого директора Ірині Червінській-Ковач.

В.о. виконавчого директора Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша розпочав обговорення питань порядку денного. Насамперед розглянули інформаційний лист АМУ про дії Асоціації в бюджетному та законотворчому процесах у 2019 році та першочергові завдання на 2020 рік. Обговорили підсумки роботи виконавчої дирекції Закарпатського відділення у минулому році та плани на цей рік. Зокрема, планується впродовж І кварталу розробка Стратегії діяльності РВ АМУ на 2020-2027 роки, відзначення у березні 20-річчя діяльності регіонального відділення. До речі, Закарпатське відділення було першим в Україні.

Триває і підготовка до 6-го Форуму місцевого самоврядування Закарпаття, тема якого «Підсумки І етапу і завдання другого етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні для Закарпатської області». Дискутували також щодо утворення дорадчо-консультаційного органу в інтересах органів місцевого самоврядування – Консультаційної ради голів міст обласного і районного значення та селищ-райцентрів і голів ОТГ при Закарпатській ОДА. Це потрібно для швидкого вирішення питань на рівні області та об’єднання зусиль міст, ОТГ у разі якихось складних ситуацій в якихось окремих населених пунктах. Учасники зборів схвалили Меморандум «Схід-Захід разом у розбудові України» про співпрацю між Закарпатським РВ АМУ і Луганським РВ АМУ та Програму співпраці з його реалізації у цьому році. Активно обговорювали також переваги та проблеми у діяльності уже створених об’єднаних територіальних громад та населених пунктів, де об’єднавчий процес іще триває.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

09 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів