Торік правоохоронні органи Закарпатської області припинили діяльність 48 нелегальних АЗС

Торік правоохоронні органи Закарпатської області припинили діяльність 48 нелегальних АЗС
Як триває боротьба з нелегальними АЗС та ліквідація незаконної торгівлі нафтопродуктами у Закарпатті - обговорювалося у ході робочої наради під керівництвом в.о.голови ОДА Олексія Гетманенка за участі правоохоронних та контролюючих органів області у четвер, 9 січня.

 

Присутні також були представники Держпраці, асоціації нафтотрейдерів, ДСНС та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зазначалося, що торік правоохоронні органи Закарпатської області припинили діяльність 48 АЗС, які функціонували без необхідної дозвільної документації. Відтак, з незаконного обігу вилучено 71 тону паливно-мастильних матеріалів на суму майже 2,3 млн грн.

За словами прокурора області Володимира Гаврилюка, на сьогодні у краї діє 299 АЗС, з яких 26 - без відповідних ліцензій. Прокуратура вже звернулася у суд для накладення арешту.

Олексій Гетманенко звернув увагу присутніх на недостатній кількості проведених перевірок з виявлення функціонування нелегальних АЗС у краї з відповідним застосуванням санкцій у вигляді штрафів, демонтажу і конфіскацій. Водночас, за інформацією сумлінних громадян, деякі нелегальні автозаправки, які правоохоронці опечатали, намагаються далі працювати.

Посадовець вкотре наголосив, що держава через діяльність тіньового бізнесу втрачає значні суми акцизного податку, адже діє неконтрольований обіг нафтопродуктів. Крім того, в таких АЗС зазвичай немає дозвільних документів у сфері екології, пожежної безпеки та охорони праці.

Керівник краю зауважив, що у Закарпатті, як і на всій території України, створені рівні можливості для тих, хто здійснює цей бізнес прозоро. Тож, власники автозаправок повинні пред’явити всі дозвільні документи, у разі їх відсутності, - припинити свою діяльність.

Він звернувся до присутніх з вимогою якнайшвидше поставити крапку нелегальному обігу палива у краї.

За результатами наради головуючий доручив робочій групі у найкоротші терміни провести раптові та масштабні перевірки у всіх районах області зі встановлення суб’єктів господарювання незаконної реалізації пального, припинити їх діяльність, демонтувати засоби обліку з подальшою їх конфіскацією.

Пресслужба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

10 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів