Від початку року вже 5 ужгородців зробили щеплення від укусів собак

Від початку року вже 5 ужгородців зробили щеплення від укусів собак
Усі потерпілі розпочали профілактичний курс лікування вакцинами від сказу. Минулого року пацієнтів, що щепилися від цієї небезпечної хвороби, було 118! Як розповів завідувач хірургічного відділення КНП Ужгородської міської поліклініки Михайло Пекар, щеплення здійснюється антирабічними вакцинами п’ятикратно протягом місяця.

 

Жодного випадку ускладнень внаслідок щеплень від сказу не зафіксовано. Лікар наголосив, що сказ небезпечна та підступна хвороба, яка передається не тільки через укус, але й і через ослинення чи мікротріщини на шкірі. Хвороба стрімко поширюється і вражає центральну нервову систему. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча. Інкубаційний період сказу може тривати від одного тижня до року.

За словами начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління Держспоживслужби в Закарпатській області Юрія Шимона, найчастіше хворіють на сказ (а відтак, є джерелом хвороби) лисиці. Так, минулого року фіксувались поодинокі випадки захворюваності на сказ серед тварин у всіх районах області, окрім Міжгірського та Великоберезнянського. Фахівцями під час дослідження було виявлено 17 інфікованих лисиць, 5 собак, двоє котів та двоє корів. Проводиться весь комплекс заходів з профілактики сказу та лiквiдацiї вогнищ захворювання тварин.

Юрій Шимон наголосив, що БЕЗКОШТОВНО зробити щеплення від сказу домашнім та безпритульним собакам та котам можна в державних ветеринарних лікарнях. Наприклад, в Ужгороді за адресою: вул. Золота, 24. Минулого року тільки в Ужгородському районі та в місті від сказу було щеплено 11тисяч 630 собак та 2 476 котів.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів