В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками благодійної організації One collective. Що обговорили?

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками благодійної організації One collective. Що обговорили?
Три напрямки співпраці тутешньої гілки благодійної організації One collective із міською владою Ужгорода обговорили сьогодні її керівник Даглас Лендро, його заступник з питань ромського населення Гері Павло та заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай, радник міського голови з питань нацменшин Юрій Мандич та заступник начальника управління міжнародного співробітництва та інновацій Дмитро Мірошніков. Нагадаємо, представники благодійної організації, яка діє в 45 країнах світу, рік тому передали новий сучасний апарат для цифрової рентгенографії сімейній амбулаторії на вулиці Гранітній у мікрорайоні Радванка.

 

Зараз же американці із One collective хотіли б облаштувати зелену зону, можливо парк, у мікрорайоні Радванка з територією для ігор та футбольним полем. Прагнуть, пояснили, насамперед забрати ромських дітей від доріг, де вони зазвичай бавляться. Для цієї ідеї мають кошти, надалі готові утримувати і обслуговувати територію. Заступник міського голови Василь Гомонай наголосив, що міська влада відкрита до співпраці і готова підтримати всі конструктивні ініціативи. Щодо території на Радванці, визначено безпосередньо на місці потенційну ділянку, вона перебуває у комунальній власності. Проте для облаштування потрібно розробити детальний план території, а згодом відповідний статус ділянки затвердити рішеннями сесії.

Також представники благодійної організації хотіли б за альтернативною технологією зробити відрізок дороги в районі вулиці Андрія Палая (раніше Тельмана). А ще – створити соціальний центр, попередньо розглядали реставрувати для цього історичну, майже столітню будівлю, де колись була хата-читальня, а згодом бібліотека. Зазначали, що допомагали вивчати професії столяра, сантехніка тощо місцевим мешканцям і вони могли б попрацювати на відновленні будівлі. Василь Гомонай поінформував, що цей будинок передано в оперативне управління Ужгородського національного університету, але ідея створення центру в мікрорайоні Радванка цікава і в подальшому можна буде знайти формат, як саме це зробити.

На завершення зустрічі домовилися про подальші кроки для співпраці за кожним із напрямів, які сьогодні обговорювалися.

Пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів