В Ужгороді підписали Меморандум про повіщення мешканців про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій

В Ужгороді підписали Меморандум про повіщення мешканців про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій
Меморандум про співробітництво щодо оповіщення мешканців Ужгорода та гостей міста про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій підписали сьогодні, 27 січня, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та заступниця генерального директора компанії Vodafone Україна Олена Котельнікова.

 

Відповідно до Меморандуму ужгородці та гості нашого міста отримуватимуть смс-повідомлення у разі надзвичайних ситуацій, стихійних лих, навчань тощо.

Міський голова відзначив: дуже символічно, що перший такий проєкт в Україні стартує саме з Ужгорода – найзахіднішого обласного центру і, є сподівання, поширюватиметься по всій Україні. «Всі отримуватимуть повідомлення і ця послуга надаватиметься безкоштовно, – наголосив Богдан Євстафійович. – Дякуємо компанії, що першими обрали саме Ужгород. Це – дуже хороший приклад соціального проєкту, співпраці бізнесу з місцевими громадами. Сподіваюся, такою можливістю скористаються й інші населені пункти Закарпаття, ми повідомимо про це через регіональне відділення Асоціації міст України. Сьогодні тут присутні також представники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, ПрАТ «Закарпаттяобленерго», «Закарпатгазу» та інших служб, департаменту міського господарства, очевидно, зможемо згодом попереджати і про побутові відключення, ремонтні роботи на мережах тощо».

Олена Котельнікова відзначила, що Ужгород – місто, де майже всі мають сім-карти Vodafone Україна, а близько 20% клієнтів навіть дві. «Ми готові допомогти, як соціально відповідальний бізнес, хоча сподіваємось, надзвичайних ситуацій, стихійних лих, екстрених ситуацій не виникатиме». Пані Олена навела приклади, коли компанія надавала послугу «Зі мною все добре», пакет безкоштовних послуг або кошти на рахунок клієнтів, які опинялися в зоні лиха в Україні та за кордоном.

На підписанні Меморандуму були присутні також заступники Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, Василь Гомонай, керівник відділу бізнесринку Vodafone Україна, кластер Захід Георгій Попов, посадовці Ужгородської міської ради та компанії-мобільного оператора.

Начальник Ужгородського відділу поліції ГУ Національної поліції у Закарпатській області Віктор Ребрей відзначив, що у правоохоронців діє правило: попереджений – значить озброєний і таке інформування людей про надзвичайні ситуації дасть змогу своєчасно відреагувати, а це вже щонайменше половина успіху справи. «Ужгородцям це дасть можливість почуватися впевненіше, а нам – велика допомога», – зазначив Віктор Васильович.

Начальник Ужгородського міськрайонного відділу УДСНС України у Закарпатській області Віталій Ільницький звернув увагу, що таке інформування буде дуже корисним для працівників служби як додаткова ланка оповіщення населення, дасть можливість фахівцям ефективно проводити заходи, економити час, взаємодіяти з різними службами та населенням.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував також працівникам відділу цивільного захисту населення, які близько 2 років вели перемовини і напрацювання для успішних домовленостей про таку співпрацю.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів