УжНУ на 11 місці серед всіх українських університетів за світовим рейтингом Webometrics

УжНУ на 11 місці серед всіх українських університетів за світовим рейтингом Webometrics
Міжнародний рейтинг Webometrics Ranking of World's Universities опублікував статистику кращих університетів за критерієм присутності в мережі. УжНУ підтвердив свою високу, 11 позицію серед всіх університетів України.

 

За останні роки УжНУ стрімко  піднявся у рейтингу Webometrics. У липні 2014 року  він посідав  127 місце, влітку 2017 року - вже 24 позицію.

У січні 2019-го, УжНУ посідав 17 сходинку, таким чином, за рік університет виріс на 6 позицій у реєстрі українських вишів. А також – на 102 позиції покращив свій результат у загальному рейтингу всіх університетів світу.

Рейтинг Webometrics – це авторитетний міжнародний «табель о рангах» закладів вищої освіти, який об’єктивно відображає, зокрема, науковий рівень вишів. Традиційно перші сходинки рейтингу посідають найпотужніші університети світу – Гарвард, Стенфорд, Массачусетс, Оксфорд, Берклі.

Місце університету в міжнародних рейтингах – дуже важливий показник. По-перше, він значною мірою впливає на імідж закладу вищої освіти. А по-друге, починаючи з 2020 року позиції університету у міжнародних рейтингах є одним із компонентів нової формули державного фінансування закладів вищої освіти. Відтепер держава сильнішим університетам виділятиме більше грошей, а слабшим – менше.

Нагадаємо, минулого тижня МОН опублікувало перелік 17 університетів, фінансування яких у 2020 році зросте найбільше. І серед цих 17 вишів УжНУ – на 12 місці. 

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів