В Ужгородській міськраді вирішують, як будуть навчатися в школах міста діти з навколишніх сіл

В Ужгородській міськраді вирішують, як будуть навчатися в школах міста діти з навколишніх сіл
Робоча зустріч із питань міжбюджетних трансфертів в освітній галузі відбулася днями в Ужгородській міській раді за участю заступників міського голови Ігоря Фартушка та Василя Гомоная, голови Ужгородської райдержадміністрації В’ячеслава Дворського, начальників управлінь освіти: міста – Наталії Мухомедьянової та району – Маріанни Михайлишиної, депутатів міськради Віталія Готри, Юрія Мандича та Сергія Фрінта.

 

Зазначалося, освітні заклади обласного центру відвідують 1492 школярів та 406 дошкільнят з Ужгородського району (без урахування Баранинської ОТГ). Під час зустрічі йшлося про те, що необхідно прийняти рішення про спільні дії, щоб заклади дошкільної освіти, які працюють за кошти міського бюджету і в яких виховуються також і діти з навколишніх сіл, отримували фінансування з району або ж від об’єднаної територіальної громади.

Наголошувалося, що міська влада жодним чином не обмежує права дітей на безоплатну дошкільну чи шкільну освіту, яка гарантована Конституцією, за наявності вільних місць дітей із району приймають у міські заклади освіти, але вважає, що видатки ці мають покривати з бюджетів тих територіальних громад, де проживають діти. Це можливо зробити за рахунок міжбюджетних трансфертів, до речі, в Ужгорода вже є досвід подібної співпраці з Баранинською ОТГ, містом Чопом – щодо надання медичних послуг їхнім мешканцям.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів