В Ужгороді – дводенні міжнародні заходи з питань розвитку транскордонного співробітництва

В Ужгороді – дводенні міжнародні заходи з питань розвитку транскордонного співробітництва
Організаторами є Інститут економіко-правових досліджень Національної академії наук України, юридичний факультет УжНУ, Центр підвищення кваліфікації публічних службовців на базі юридичного факультету, Центральноєвропейська служба сприяння транскордонним ініціативам (CESCI, Угорщина), Європейське об'єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА) за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

 

Напередодні відбувся науково-практичний круглий стіл “Розвиток транскордонного співробітництва України в умовах євроінтеграції: стан, виклики, перспективи”. Сьогодні – навчальна сесія “Правові рамки та європейські інструменти транскордонного співробітництва” для слухачів Центру підвищення кваліфікації публічних службовців, яку провели на базі юридичного факультету Ужгородського національного університету. Декан юридичного факультету УжНУ Ярослав Лазур виступив із вступним словом, привітав учасників та відзначив важливість таких зібрань, які проводять уже вдруге.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай подякував організаторам за запрошення, від імені міського голови Богдана Андріїва привітав гостей з-за кордону в обласному центрі Закарпаття, запросив відвідати цікаві місця та висловив переконання, що час, проведений в Ужгороді, запам’ятається лише позитивними моментами. “Враховуючи високопрофесійність лекторів, переконаний, що день для всіх слухачів буде цікавим і корисним, а в майбутньому вони зможуть реалізувати ці знання на практиці – на благо наших територіальних громад”, – сказав Василь Васильович і відзначив, що йому приємно, що захід відбувається на базі юридичного факультету УжНУ, де він працює вже 20 років.

Крім того, учасників привітав керівник Центру підвищення кваліфікації публічних службовців на базі юридичного факультету УжНУ Олександр Сливка, менеджер програми Ради Європи “Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні” Андрій Гук.

Далі перейшли безпосередньо до лекції, зокрема на тему: “Транскордонне співробітництво прикордонних областей України як чинник розвитку їх економічного потенціалу: взаємодія органів влади та суб’єктів господарювання”, “Правові механізми транскордонного співробітництва: сучасний вимір та перспектива для України”, “Правові надбання Ради Європи щодо транскордонного співробітництва в рамках концепції “Європа без розділових ліній”, “Еволюція інституціоналізованої інтеграції транскордонного співробітництва в межах Європейського Союзу” тощо. Завершили навчальну сесію врученням міжнародних сертифікатів.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

 

11 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів